uszczelka pod pokrywe zaworow

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez tomek36363 » 8 gru 2008, o 17:22

Witam. mianowicie nie moge uszczelnic pokrywy zaworow. wymienialem juz dwa razy uszczelke i nic. ciagle cieknie w tych samych miejsach. robilem silikonem i chermetikiem i nadal nic. dodam ze ani na bloku silnika ani na pokrywie nie widac wgniecen, rys, nic niegdzie nie ma rzadnego uszczerbku. wie moze ktos czym to mozna uszczelnic ? moze za szybko po zrobieniu silikonem odpalilem samochod? nie mam juz slow na to. czy wymianan pokrywy moze cos pomoc ? olej leci nawet duzo bo po zmianie mialem pelen stan a po dwoch miesiacach minimum stranu.
z gory dziekuje
tomek36363
Czytacz

Postprzez Bolek III » 8 gru 2008, o 18:41

Zdejmij ta pokrywe , wyczysć bardzom dokłądnie , papierem 240 zjedź całą powierzchnie gdzie ma być uszczelka , posmaruj dośc obficie uszczelke z obydwóch stron i skręć. Zostaw to na noc i musi być dobrze.
I Love My Golf ;PP
Bolek III
Czytacz

Postprzez Roni1985 » 9 gru 2008, o 22:00

ja tez juz paro krotnie wymienialem ta uszczelke ... w warsztatach slyszalem ze to naturalne dla tych aut ale mnie to wpienialo... jedyny dobry pomysl to co napisal Bolek :-) ja uzylem grubszego papieru i dluzej stal ale i tak powinno byc git najlepiej uzyj czarnego silikonu
Roni1985
Czytacz

Postprzez Reiven » 13 gru 2008, o 20:42

kup dobry sylikon np. reinz wyczyść pokrywę nałóż sylikon (cienką kreskę, jak napaćkasz będzie ciekło) poczekaj 15 min przyłóż pokrywę dokręć lekko poczekaj jeszcze z 15 min dokręć do końca ale z czuciem bo jak przegniesz też będzie ciekło, po następnych 30 min możesz odpalać silnik i jechać.
VW Power
Reiven
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki diesla