Witam
Telepie mi się samochód i kultura pracy silnika jest nie bardzo
Umowilem się juz z mechanikiem - bede wymienial
* przednia poduszke pod silnikiem (dziwne bo najbardziej slychac jak sie siedzi w kabinie z prawej strony na polce plastikowej - wiec myslalem ze prawa tylna - ale mechanik uparcie mowi ze przednia bedzie)
*Filtry paliwa oleju
*olej oczywiscie (castrol 10w40 - nie wiem czy dobry wybor)
* odme(bo cieknie z niej u dolu - ale to podobno nie nowosc w tych autach)
*Rozrzadz(pasek i napinacz)
*Lozysko wycisku sprzegla (najlepsze ze praktycznie nikt w sklepie nie wiedzial co to jest a mechanik mowi ze to tak sie nazywa - (nie docisku))
Oprocz tego zalecil mi ustawic lub wymienic wtryskiwacze bo mozliwe ze to tez przez nie
Z mechanikiem jestem umowiony na wtorek
1. moje pytanie - czy czekac do naprawy i po naprawie probowac z tymi wtryskiwaczami (bo to juz nie u mechanika) czy warto zanim postawie pojechac i sprawe zalatwic
2. Ponadto slyszalem ze duzo osob wrzuca wtryskiwacze od golfa ale od innych modeli - czy do mego tez sie tak da - czy ma to sens?
3, Czy warto kupywac uzywane wtryskiwacze czy tylko nowe - zwarzywszy na wartosc auta wiiadomo ze grubej kapusty nie chce w niego pakowac a komplet nowek troche kosztuje
Prosze o podpowiedzi co warto zrobic co do tych wtrysków - a moze warto cos wylicytowac na allegro i poprostu wymienic bez odwiedzania dizlowskich ustawiaczy...?
Dzieki, pozdrawiam
[ Dodano: 2010-06-19, 14:25 ]
ewentualnie ktos moze cos wie o dobrych i tanich ustawiaczyach wtrysków w bialymstoku.. , pzdr