wyciek z tyłu pompy

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

wyciek z tyłu pompy

Postprzez DieselPower » 25 cze 2011, o 12:20

Witam drodzy forumowicze.

Mam mały problem mianowicie cieknie mi paliwo z tyłu pompy.
Zauważyłem że jedna ze śrub tego dekielka się odkręciła, dałem radę ją trochę dokręcić ręką, ale dalej leje jak kręce i próbuję odpalić, problem w tym że śruba jest na torx 30 i miejsce pozostawia wiele do życzenia, muszę więc dorobić klucz, mam pewną koncepcję. Ale nie wiem czy samo dokręcenie rozwiąże problem. Czy trzeba będzie wyjąć pompę i ją uszczelnić ? Pytanie brzmi czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tego rodzaju przypadłością.
Proszę o poradę.

Obrazek

[ Dodano: 2011-06-25, 16:34 ]
Śrubka za daleko się odkręciła i oring został uszkodzony.
Także samo dokręcenie dekielka nic nie da.
Chciałem zdjąć dekielek i go wysmarować sylikonem ale nie ma miejsca by to dobrze złapać i dokręcić. Trzeba wyjąć pompę, nic innego.

Może ktoś ma info na temat tego oringu jaki numer katalogowy ?

[ Dodano: 2011-06-25, 16:38 ]
Albo co to za dekielek ? Od jakiej części pompy,
Ostatnio edytowano 26 cze 2011, o 15:04 przez DieselPower, łącznie edytowano 2 razy
DieselPower
Berbeć

wyciek z tyłu pompy

Postprzez Golfik1986 » 25 cze 2011, o 20:19

ja regenerowalem pompe 2 lata temu w golfie za uszczelnienie i wyczyszczenie nastawnika dalem 5 stowek cena kosmos :-x tym razem jesli bede mial taka przypadlosc zamawiam zestaw oringow i daje znajomemu do uszczelnienia i koszt wyjdzie pewnie ze 100 za calosc. robota pompiarzy jest banalna a kasuja nie mozliwe siano za to kumpel jakis czas temu oddal swoja do regeneracji z 2.5 tdi tloczek mu nie odbijal i mial problemy z wkrecaniem na obroty koles robil mu to dokladnie z zegarkiem w reku 55min koszt roboty 700zl reszty nie trzeba mowic
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez leopard » 25 cze 2011, o 21:26

Golfik1986 napisał(a):robota pompiarzy jest banalna a kasuja nie mozliwe siano

zrob jedna pompe sam (osobiscie) - wtedy napisz o banalach ...
leopard
Members

Postprzez Golfik1986 » 25 cze 2011, o 22:00

oczywiscie kolego ja nie bede sie wymadrzal maja swoja wiedze maja sprzet ktory tani nie jest z tego co wiem. ja bym nie ruszyl sam ani jednej pompy bo nie mam muzyki do tego.. leo ty chyba bawisz sie w takie rzeczy i wiesz najlepiej jaka to robota. ale zobacz dla zwyklego zjadacza cheba godzinka czasu i kasa nie mozliwa a takich pomp dziennie na pewno kilka jest robione. i znow nastepny wniosek motor 2.5 to juz cena do gory na maksa
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez DieselPower » 26 cze 2011, o 18:13

Z wyciekiem sobie poradziłem tyle że pompa nie podaje paliwa.

:kwasny:
DieselPower
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki diesla