wycieki ropy z pompy wtryskowej 1.9 td

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez kamyki107 » 19 lis 2008, o 21:56

Witam wszystkich mam problem z paliwem wylewanym z pompy wtryskowej ,wylewa się małym zaworkiem który służy chyba do odpowietrzenia pompy (coś jak odma ma na sobie gumową czapeczkę z dziubkiem). Ilekroć mocniej przygazuję to wylewa się ropa,nawet kupiłem drugi ale nic.Dzieje się to tylko wtedy jak mocniej go przybutuje.Jeśli ktoś wie dlaczego i co z tym robić to byłbym wdzięczny.

[ Dodano: 2008-11-20, 21:07 ]
jak by tego było mało to cieknie też z jakiegoś czujnika (nie wiem co to jest więc tak go nazwałem) który jest po środku 4 metalowych przewodów idących do wtryskiwaczy w siniku.Ukruszyła się główka z plastiku w której zalane były dwa przewody i teraz wycieka tamtędy ropa, a te przewody są jak by na stałe a jak to wykręcić to już czarna magia, rurki przeszkadzają przewody też normalnie załamka.

[ Dodano: 2008-11-21, 17:51 ]
http://www.golf3.pl/topics10/wyciek-z-p ... .htm#97435

ktoś miał tu taki sam problem ale nie wiem jak to uszczelnił.
kamyki107
Berbeć

Postprzez siti07 » 22 lis 2008, o 01:36

Witam. Na twój pierwszy wyciek to nie wiem za dużo dobrze by było jechać do jakiegoś mechanika co robi koło pomp albo jakiegoś innego od diesli. A ten czujnik jeżeli jest zamocowany na wtrysku sterującym to jest to czujnik który daje impulsy do pompy paliwowej czyli mówiąc inaczej steruje nią. Niekoniecznie musisz mieć uszkodzony czujnik bo jak by on był spalony odczuł byś wyraźny spadek mocy, a jeśli tak nie masz tylko Ci z niego leje to może da się go naprawić. Dla orientacji taki czujnik nie kupisz osobno występuje jako całość z wtryskiem i koszt takiego nowego wtrysku z czujnikiem to około 800zł w serwisie wymiana tego wtrysku to około 1000zł. Miałem ten czujnik padnięty i autko raz chciało jechać a raz nie :( pojechałem do znajomego mechanika i wymienił mi ten wtrysk z czujnikiem ( część używana ale sprawdzona w 100% sprawna). Wyniosło mnie to około 200zł wiec różnica spora. :)
siti07
Badacz tematu

Postprzez maniek87r » 23 lis 2008, o 21:35

kolego ja miałem podobne objawy i dałem pompę do uszczelnienia no i teraz problem z głowy. :-) sucho wszędzie :-) :-)
GOLF THE BEST !!!!!!!
maniek87r
Czytacz

Postprzez czitos82 » 22 maja 2009, o 23:23

uszczelnienie to koszt 50 zł,tyle ja dałem i jest sucho,można też samemu to zrobić tylko trzeba mieć odpowiedni oring

[ Dodano: 2009-11-22, 23:10 ]
porażka,znowu lekko leci z odpowietrznika

moze ktos zna dobrego pompiarza z kujawko-pomorskiego
czitos82
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla