Moderator: Moderator
Piaggio napisał(a):Na rozgrzanym silniku odkręcam korek spustowy, czekam aż zleci cały olej, następnie jeszcze przez korek wlewowy sprężarka wtlaczam powietrze( zawsze jeszcze troszkę oleju zleci ) zakładam nowy filter zalewam olej i wchodzi mi za każdym razem 4 litry i stan jest max, może źle spusźczam? Jeśli tak poprawcie mnie, choć uważam że całkowicie całego oleju nie spuści się nigdy, no chyba że odkręcajac miskę- ale wydaje mi się to bezsensowne, bo pozostały olej jest w znikomej ilości.
AdiK__ napisał(a):Piaggio napisał(a):Na rozgrzanym silniku odkręcam korek spustowy, czekam aż zleci cały olej, następnie jeszcze przez korek wlewowy sprężarka wtlaczam powietrze( zawsze jeszcze troszkę oleju zleci ) zakładam nowy filter zalewam olej i wchodzi mi za każdym razem 4 litry i stan jest max, może źle spusźczam? Jeśli tak poprawcie mnie, choć uważam że całkowicie całego oleju nie spuści się nigdy, no chyba że odkręcajac miskę- ale wydaje mi się to bezsensowne, bo pozostały olej jest w znikomej ilości.
Ja to robie z reguły na zimnym silniku bo jak się prawidłowo mierzy stan oleju? Przecież wiadomo że na ciepłym olej jest rozgoniony po elementach które musi smarować i ile razy bym nie wymieniał zawsze wchodzą mi 4 litry i stan jest idealny ; )
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości