Napisałem w poprzednim założonym przez siebie temacie, jednak nie wskoczył do góry więc odpowiedzi brak. Jeżeli łamię regulamin, proszę o zamknięcie tematu i przeniesienie we właściwe miejsce.
Mam golfiaka 1Z ze skrzynią CGX - powinna być CTN.
Myślicie, że dużym ryzykiem jest kupowanie via allegro?
Znajomi straszą, ale nie wiem czy to nie jest trochę przesadzone (coś jak w stylu "do francuza najdroższe części" itp itd)
Upatrzyłem sobie skrzynkę z Mirska (koło Jeleniej Góry), przez telefon wszystko ładnie pięknie, sprzedający wydaje się być konkretnym gościem, daje 14 dni gwarancji rozruchowej, cena wydaje mi się w miarę przystępna (460zł, nie chciałem szukać najtaniej, bo to może się źle skończyć). Będę kupował wysyłkowo. Zresztą ocenić stan skrzyni to raczej dopiero po założeniu można i tak.
Niby doradzano mi zakładanie w miejscu gdzie kupię - w okolicy mam dwa takie miejsca, ale właściciele zachowują się tak, jakby nie chcieli moich pieniędzy (czyli niespecjalnie się kwapią żeby taką skrzynię mi ściągnąć i założyć). Niby mógłbym czekać, ale:
- wkurza mnie już jeżdżenie 80km/h na 5 biegu
- mam przeguby do roboty - od razu by się zrobiło. Napieprzają już nawet przy jeździe na wprost
- woda mi się leje do środka (wycieka ze słupka, przy podłodze), trzeba znaleźć przyczynę, przy okazji wysuszyć auto.
Chciałbym zrobić to w miarę szybko i wszystko na raz - dlatego zastanawiam się nad zakupem z allegro.
Co sądzicie?