Zakup skrzyni biegów z allegro

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez mazdah » 14 mar 2012, o 14:37

Napisałem w poprzednim założonym przez siebie temacie, jednak nie wskoczył do góry więc odpowiedzi brak. Jeżeli łamię regulamin, proszę o zamknięcie tematu i przeniesienie we właściwe miejsce.

Mam golfiaka 1Z ze skrzynią CGX - powinna być CTN.
Myślicie, że dużym ryzykiem jest kupowanie via allegro?
Znajomi straszą, ale nie wiem czy to nie jest trochę przesadzone (coś jak w stylu "do francuza najdroższe części" itp itd)

Upatrzyłem sobie skrzynkę z Mirska (koło Jeleniej Góry), przez telefon wszystko ładnie pięknie, sprzedający wydaje się być konkretnym gościem, daje 14 dni gwarancji rozruchowej, cena wydaje mi się w miarę przystępna (460zł, nie chciałem szukać najtaniej, bo to może się źle skończyć). Będę kupował wysyłkowo. Zresztą ocenić stan skrzyni to raczej dopiero po założeniu można i tak.

Niby doradzano mi zakładanie w miejscu gdzie kupię - w okolicy mam dwa takie miejsca, ale właściciele zachowują się tak, jakby nie chcieli moich pieniędzy (czyli niespecjalnie się kwapią żeby taką skrzynię mi ściągnąć i założyć). Niby mógłbym czekać, ale:

- wkurza mnie już jeżdżenie 80km/h na 5 biegu ;)
- mam przeguby do roboty - od razu by się zrobiło. Napieprzają już nawet przy jeździe na wprost
- woda mi się leje do środka (wycieka ze słupka, przy podłodze), trzeba znaleźć przyczynę, przy okazji wysuszyć auto.

Chciałbym zrobić to w miarę szybko i wszystko na raz - dlatego zastanawiam się nad zakupem z allegro.

Co sądzicie?
Mzdh
mazdah
Czytacz

Postprzez bioly21 » 14 mar 2012, o 21:16

ja zdecydowanie wolal bym doplacic te 100zl nawet i znalezc gdzies na miejscu u jakiegos mechanika , nie wierze ze mechanik na miejscu nie ma kontaktu ze szrotami i nie jest w stanie zalatwic skrzyni, a jak zalozy Ci na miejscu to napewno dostaniesz gwarancje , nie bawisz sie w zadne wysylki ani nic.
bioly21
Gaduła

Re: Zakup skrzyni biegów z allegro

Postprzez K@mil » 14 mar 2012, o 21:18

mazdah napisał(a):Napisałem w poprzednim założonym przez siebie temacie, jednak nie wskoczył do góry więc odpowiedzi brak. Jeżeli łamię regulamin, proszę o zamknięcie tematu i przeniesienie we właściwe miejsce.

Mam golfiaka 1Z ze skrzynią CGX - powinna być CTN.
Myślicie, że dużym ryzykiem jest kupowanie via allegro?
Znajomi straszą, ale nie wiem czy to nie jest trochę przesadzone (coś jak w stylu "do francuza najdroższe części" itp itd)

Upatrzyłem sobie skrzynkę z Mirska (koło Jeleniej Góry), przez telefon wszystko ładnie pięknie, sprzedający wydaje się być konkretnym gościem, daje 14 dni gwarancji rozruchowej, cena wydaje mi się w miarę przystępna (460zł, nie chciałem szukać najtaniej, bo to może się źle skończyć). Będę kupował wysyłkowo. Zresztą ocenić stan skrzyni to raczej dopiero po założeniu można i tak.

Niby doradzano mi zakładanie w miejscu gdzie kupię - w okolicy mam dwa takie miejsca, ale właściciele zachowują się tak, jakby nie chcieli moich pieniędzy (czyli niespecjalnie się kwapią żeby taką skrzynię mi ściągnąć i założyć). Niby mógłbym czekać, ale:

- wkurza mnie już jeżdżenie 80km/h na 5 biegu ;)
- mam przeguby do roboty - od razu by się zrobiło. Napieprzają już nawet przy jeździe na wprost
- woda mi się leje do środka (wycieka ze słupka, przy podłodze), trzeba znaleźć przyczynę, przy okazji wysuszyć auto.

Chciałbym zrobić to w miarę szybko i wszystko na raz - dlatego zastanawiam się nad zakupem z allegro.

Co sądzicie?

Kolego najlepiej szukaj skrzyni jeszcze w aucie :D zeby moc sie przejechac (sa czasem takie oferty)... jak nie to kupuja z gwarancja uzytkową :) a najlepiej napisz u nas w dziale moze ktos bedzie miał akurat x)

pzdr.
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez mazdah » 14 mar 2012, o 21:19

Ja też wolałem dopłacić stówkę czy dwie... ale tak jak napisałem - znalazłem dwa takie warsztaty na miejscu, nie chcieli moich pieniędzy.
Kupiłem właśnie przez allegro, mam 14 dni gwarancji rozruchowej - myślę że w tym czasie uda mi się ją sprawdzić.
Mzdh
mazdah
Czytacz

Postprzez Golf3Poznan » 14 mar 2012, o 22:23

Mogę polecić sprawdzoną firmę od której kupuje części z pod poznania wszystko na gwarancji 604-815-872 www.westauto.pl , brałem od nich kilka tygodni temu silnik z osprzętem, mają trochę klamotów do golfa.
Golf3Poznan
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 15 mar 2012, o 00:13

Przykład z życia?
brat miał audi 80 skrzyynia 4
no i miał dos jazdy i wycia silnika z że posywało sie sprzegło to ....
na szrot skrzynia wyjeta opisana jako 5 biegowa gwarancja 1 miesiac
załorzył przy okaz zmienił przeguby i łorzyska na pułosiach z uszczeniaczem

załorzył kupił wybierak siada odpala i nijak mu biegi wchodziły
skrzynia na zewnątrz i sprawdzamy na sucho rekom biegi jak w starej ... :-o

to na szrot i reklamacja fakt prawie miesiąc bo troche smigał autem
ale liul facet fer wymienił na inną i była dobra
skrzynie w sumie to z 5 razy kładalismy w kanale zanim wszystkobyło ok

tu masz odpowiedz dlaczego nikt nie spieszy sie

w golfie to silnik trzeba dzwignąc zdjąc przud i wychodzi zalerzy jak kto robi

[ Dodano: 2012-03-14, 23:15 ]
Obrazek

atak zkonczyło auto :P
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Silniki diesla