Zamiana silnika z 1,4 benzyna na 1,9 tdi???

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez Grzesiek_2009 » 14 paź 2009, o 23:37

Witam, ponieważ nie znam się na tym, może się wydać niektórym - tym "kumatym" mój problem co najmniej śmieszny. Zastanawiam się nad zmianą silnika - ja mam w tej chwili 1,4 benzynka - chciałbym po prostu mniej płacić za jazdę a z tego co mi wiadomo to te diesele 1,9 tdi są bardzo oszczędne - czego nie można powiedzieć o moim 1,4 szczególnie w mieście. Konkretnie - czy takie "operację" są możliwe w ogóle do zrobienia - jakie wiążą się z tym koszty dodatkowe - oprócz silnika co potrzeba jeszcze tak aby wszystko działało bez zarzutu itd... bardzo proszę o fachowe porady i opinie i czy w ogóle jest sens bawienia się w coś takiego... czy nie lepiej byłoby sprzedać tego, odłożyć i dołożyć do kompletnego golfika 1,9 tdi??? Pozdrawiam i czekam na sugestie
Grzesiek_2009
Grzesiek_2009
Berbeć

Postprzez leopard » 15 paź 2009, o 01:39

sprzedaj auto i zasyć TDI ... żeby bawić się w przekładki musisz mieć w kieszeni co najmniej 3 kpln i dużo samozaparcia żeby taką przekładkę zrobić (silnik z osprzętem /skrzynia / cięgła zmiany biegów / pedały hamulca-sprzegła / gaz na potencjometrze / wiązka elektryczna w komorze silnika / ECU / zegary )
leopard
Members

Postprzez SotoM » 15 paź 2009, o 09:57

racja...taka zabawa jest kosztowna, no chyba ze masz graty za psie pieniadze, duzo kasy,czas i dokumentacje aby to wszystko fafało jak należy. a robic taką rzeźbę ze wzgledu na bude bo twoja jest zdrowa....poroniony pomysł.
Mój były SotoMoVWóz