żarzy się kontrolka od świec auto nie odpala

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Postprzez krysiakwrc » 8 cze 2010, o 20:58

mam wielki problem z moim 1.9TDI 1z mianowicie żarzy mi się kontrolka od świec żarowych i samochód kręci ale nie odpala tak jakby nie było chyba paliwa tak jakby na sucho, licznik zaczyna wariować i w momencie gdy próbuję odpalić auto zaczyna się sam unosić, po kilkudziesięciu próbach jakoś samochód odpala ale później znowu jest ten sam problem, boje się gdzie kol wiek jechać bo samochód nie chce odpalać, spotkał się ktoś z czymś taki?? bardzo proszę o jaką kol wiek pomoc może coś odpiąć na kilka dni bo latem i bez świec zapali
krysiakwrc
Czytacz

Postprzez Repsol » 8 cze 2010, o 21:09

[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Repsol
Badacz tematu

Postprzez leopard » 8 cze 2010, o 22:21

Repsol, dobrze radzi - jeśli to golf z 94 roku na 8bitowym sterowniku - przekaźnik 109 sterowany jest masą - brak sygnału masowego daje efekt bladego ciągłego swiecenia kontrolki świec zarowych - sprawdź przekaźnik zasilania ECU i osprzętu - będzie na nim biały napis 109 - zimne luty lub brak kontaktu nog/gniazdo mogą byc przyczyną
leopard
Members

Postprzez krysiakwrc » 8 cze 2010, o 23:49

przekaźnik był dobry, ktoś już poprawiał luty, ja jeszcze raz to zrobiłem ale już działa wszystko :-D 30 min i samochód śmiga jak złoto
krysiakwrc
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki diesla