witam .. dziś miałem bardzo nie miły dzień
mianowicie dojezdzam co dzien do pracy 80km w jedną strone z czego 50km po autostradzie, dzis 500m przed zjazdem przy predkosci 140km/h nagle zaczeło brakować mocy i cos klekotać pod maską, po chwili silnik nagle zgasl(na biegu!) i dotoczylem się do zajazdu... okazało się ze nagle zagotowało wodę mimo ze wskaznik nie pokazał mi nadmiernej temperatury, nie zaswiecily sie tez kontrolki ani ten pikacz
wode zagotowało, silnik tak się zatarł ze 4ech rosłych męzczyzn nie pchneło go na piątce ! silnik byl na bieżąco serwisowany, ale trudno trzeba naprawić. mysle ze warto zaiwestowac w ten samochód gdyz blacharsko jest bardzo zdrowy i ma ładne wyposazenie, tutaj pierwsze pytanie; z moich obserwacji remont jednostki jest nieoplacalny prawda ? znalazłem silnik taki sam silnik 1z z audi 80 b4 sam słupek podobno w bardzo dobrym stanie... jak sprawdzić stan gołego silnika ? odkrecanie pokrywy zaworów ? na co zwrócic uwage ? co musze wymienic opróćz samego silnika ? rozrząd, olej, filtry to juz wiem, cos więcej ? z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi pozdravwiam