beniooo napisał(a):gdy wlalem wskazowka byla lekko za kreska poprzedzajaca polowe zbiornika, pojechalem dwa razy i mam juz w polowie miedzy czerwonym polem a pierwsza biala kreska
Raczej normalnie. Zrobiłeś 180km trasy. U mnie (spalania mamy chyba podobne) od kreski do kreski na wskaźniku, to jest coś koło 100 km (w zależności, oczywiście czy robię trasy czy miasto
), tak przynajmniej wyszło mi z moich obliczeń.
k-m-r1 napisał(a):Bak nie jest ruwnomierny w golfie
Tak, ale nie aż do tego stopnia, żeby były takie "rozjazdy" w wartościach o jakich mówimy.
Jedyne co zauważyłem u siebie to, to że pierwsza połowa baku (licznikowo) spada trochę szybciej niż druga.
beniooo napisał(a):podobno spala 4,5l/100 przy normalnej jezdzie
no właśnie "podobno", mój "podobno" potrafi spalić 3,8l przy 90km/h (dane fabryczne
)
W praktyce, tylko raz udało mi się zejść poniżej 5l.
najmniejsze spalanie jakie miałem to 4,6l, największe 6,8. Standardowe spalanie u mnie to jakieś 5,3 do 5,5
k-m-r1 napisał(a):licz spalanie od pełnego korka aż zgasnie czy jakos tam....
Tak to sobie możesz zrobić u siebie na gazie... Jak zrobisz tak w dieslu to czeka cię wizyta u mechanika na odpowietrzanie całego układu wtryskowego... A podobno dieslem jeździłeś...
Żeby sprawdzić ile Ci pali najlepiej zalać do pełna, aż odbije pistolet, przejechać powiedzmy 100km i znowu na stację i zalać do pełna, aż odbije pistolet. Wtedy można mówić o jako tako dokładnym pomiarze.