Bad Look i inne

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Bad Look i inne

Postprzez Maikk » 22 lip 2011, o 14:47

Witam :-) Jestem tu nowy ale chciałbym się poradzić was jak to będzie wyglądało waszym wzrokiem. Wszystkie odpowiedzi będą brane pod uwage te pozytywne i negatywne.

A teraz przejdźmy do sprawy. Otóż zakupiłem sobie golfika trójeczkę. Od zawsze mnie pasjonowało to autko. Samochodzik Czarny prosty bez tuningu 1.9. Moje pytania są następujące...
1) Ile kosztowałoby mniej więcej zrobienie konkretnego bad look'a?
2) Czy pasowałyby do niego czarne lampy przód i tył? Jakie waszym zdaniem?
3) Aluski i opony to napewno ... tylko jakie do tego by pasowały? Chodzi mi o to żeby były w miarę szerokie ale tak żeby nie poszerzać nadkoli.. :-/

Z góry dzięki i myślę że pomożecie mi w tym temacie ;p POzdro
Maikk
Berbeć

Bad Look i inne

Postprzez danny.tcz » 22 lip 2011, o 17:23

bad lok? ee lepiej wstawic ladne lampy na przod ...
co do lamp to jest tylko i wylacznie kwestia gustu moim zdaniem masa jest tego na rynku jak i na alle drogo podejrzewam ze reszta bedzie radzila zakup ori hella ciemnych na tyl hbm a przod do czarnego auta moim zdaniem projector in pro wszystko w wersji black
co do tych felg i opon to Ci nie pomoge bo malo sie znam np mi 195 ociera na tyle a u znajomego ani troszke i tez nie ma rantow sklepanych

wiec co do stylizacji auta wszystko zalezy od Ciebie i od Twojego gustu ale punkt 1 odpada :)
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez Maikk » 22 lip 2011, o 19:39

Czyli bad look twoim zdaniem nie pasuje? :-P
Tzn co ze lepiej założyć same dobre lapmki i będzie lepiej? ;-) A czy bad look zdaniem waszym kaleczy to auto? zresztą nie tylko to ogólnie kaleczy?

[ Dodano: 2011-07-22, 19:40 ]
Ale z góry dzięki kolego, ;-) każda rada jest cenna

[ Dodano: 2011-07-22, 19:51 ]
Aaaaaaa zapomniałbym o jednej rzeczy :-/
Czy lepiej w oczach innych wygląda klasyczne przód golfa ewentualnie po tuningu (wiadomo gril, lampy itd) czy lepiej w stylu o vw vento??
Maikk
Berbeć

Postprzez kuki » 23 lip 2011, o 13:30

Vento front, gleba, bagażnik na dach (najlepiej jakiś telewizor na niego daj żeby ci się nie nudziło jak będziesz w korku stal), Fela jakaś fajna i trochę naklejek :) Na początek wystarczy :) pozdro
kuki
Czytacz

Postprzez RAQnio_V » 23 lip 2011, o 23:21

Maikk, mam wrażenie kolego, że chcesz zrobić auto pod publikę. Że to ma się podobać innym, a nie Tobie... Pamiętaj, że każdy z nas jest tutaj indywidualistą i każdy będzie radził Ci a inny sposób.
Auto ma się podobać przede wszystkim Tobie, a nie innym.
Poprzeglądaj samochody w dziale "Mój golf III" i obierz sobie styl w jakim ma być Twoje VWozidło i tego się trzymaj ;)

powodzenia
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez marny_mk3 » 24 lip 2011, o 16:34

Maikk, Tak jak pisze kolega wyżej rób auto pod siebie a nie pod innych, bo to ty nim będziesz jeździł.. Najpierw znajdź styl i kierunek w jakim chcesz iść i modyfikować swojego golfika...:ok: Zawsze masz dział VT gdzie graficy w miarę możliwości zrobią ci pogląd jak dana rzecz będzie się prezentować na aucie ;-)
Ps Badlook ja miałem kiedyś.. i lampy do niego FK w smoked. :-P są gdzieś fotki u mnie w temacie
marny_mk3
Badacz tematu

Postprzez Maikk » 24 lip 2011, o 16:39

RAQnio_V, Nie chcę zrobić autka pod publikę lecz dla siebie :-P lecz chcem się zasugerować troszke pomysłami innych o ile wpadną mi w oko a pytam tylko dlatego żeby nie było tak że słyszę komentarze o tym że mój golfik to marka super ale te auto akurat to "wieś" dlatego pytam :P

[ Dodano: 2011-07-24, 16:41 ]
kuki, marny_mk3, dzięki chłopaki ;-) zrobie wszystko tak jak to mi się piodoba i wtedy dam do komentowania ;p pozdrawiam i trzymajcie się ;-)
Maikk
Berbeć

Postprzez RAQnio_V » 26 lip 2011, o 13:57

Maikk napisał(a):Czy lepiej w oczach innych wygląda klasyczne przód golfa ewentualnie po tuningu (wiadomo gril, lampy itd) czy lepiej w stylu o vw vento??

potwierdzenie Twoich słów, że auto robisz pod siebie.
A jeśli lepiej wygląda vento fornt, a Tobie podoba się z ori przodem to co zrobisz ?? :-|
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
RAQnio_V
Badacz tematu

Postprzez PiJey88 » 26 lip 2011, o 14:56

mi sie podoba vento front, ewentualnie przód na projektorach lub in.pro, grill ori z gti dwu-żebrowy, felgi to sprawa indywidualna, im mniej spotykane tym lepiej, najlepiej z innej marki, mercedesy, audi, porsche (to najpopularniejsze), widziałem ostatnio felgi z lambo i bentleya, ale to kwestia grubości portfela :mrgreen: rozmiar felgi oczywiście nie więcej niż 16 cali, przód 7,5 lub 8 szerokość, tył 8 lub najlepiej 9 cali. opona odpowiednia do rozmiaru, najpopularniejsza 195/40/16, idealnie wygląda na felgach od 7,5 do 9 cali, na 7 calach wygląda dość normalnie, jak najbardziej tez może być, tylne lampy coś z Helli, najpopularniejsze dymione helki black magic, super są crazy colours black-red-black, ale cena i dostępność to duzy problem

jest sporo rzeczy jakie można robić, najlepiej zrób wg własnego gustu zeby auto nie było jak tysiące innych
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Poldek » 26 lip 2011, o 21:12

Opony tak zeby bylo git to 195 z pewnoscia starcza.
Z tym bad lookiem jednym sie podoba drugim nie mi tak ;)
To Twoje auto i Ty o nie dbasz zrob tak jak Ci sie podoba nie patrz na innych.
moj-golf/czerwony-mk3-1-6-t34903.html
Mój MK3 RED! Setup na 2012!
Poldek
Fanatyk

- - -

Powrót do Stylizacja