bi-xenon drga ;/

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

bi-xenon drga ;/

Postprzez greg_117 » 30 maja 2011, o 22:59

Wiecie czym może być spowodowanie drgania lewego żarnika BI-XENON H4 ?? prawa lampa jest ok a mam klopoty z lewą ;/ nowe przetwornice założyłem i tak to się zaczeło ;/ może żarnik się wykańcza ?? dragania są po chwili jak się nagrzeje ;/

I jeszcze jedno pytanko ;/ czemu w jednym bi-xenonie nie za anczają mi się swiatła drogowe "dlugie" ?? bezpieczniki sa dobre i wszystko dobrze podłączone ;/
greg_117
Gaduła

bi-xenon drga ;/

Postprzez Skaktus » 12 cze 2011, o 14:47

Bo bixenony na H4 to kupa, która oślepia, jest niebezpieczna i działa jak chce.

Wywal tą kupę i albo soczewka i jazda albo żarówka i nic więcej.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez greg_117 » 12 cze 2011, o 18:23

Teraz kupilem lampki DAYLINE z paskiem led chromy i wstawie tam soczewkę dopiero :)
greg_117
Gaduła

Postprzez strzeliniasty » 12 cze 2011, o 22:53

Bo bixenony na H4 to kupa, która oślepia, jest niebezpieczna i działa jak chce
dokladnie tak jak mowisz

a propo tych xenonow to z innej beczki

bylem w trasie stalem na swiatlach w szczecinie obok mnie staly autka jak to w korku i tlyko widzialem jak klient z auta ktore stalo obok mnie wysiadl z kluczek do kol w rece podszedl do autka ktore bylo za nim i tym kluczem pobil mu przednie lampy ja sie usmialem jak glupi az mi lzy z oczu jecialy haha ten ktoremu zbito lampy zauwazyl ze mam otwarte okno i poprosil ze bede swiadkiem pcozekalismy na policje przyjechaly misiaczki i efekt byl taki ten co zbil lapmpy dostal 200zl za niszczenie mienia a temu co mial te xenony w zwyklej lampie zabrali dowod :)
strzeliniasty
Members

Postprzez greg_117 » 12 cze 2011, o 23:16

Wiem wiem ale po prostu takie swiatła mialem kiepskie jakbym świeczki mial w lampie ;/

Ale sa juz w drodze lampy z soczewka DAYLINE z paskiem ledowym to będzie zupełnie inna bajka :):D

co do tej akcji to miałeś polewe nie powiem ;p hehe... ale szkoda chłopaka a tamten frajer nie musial od razu niszczyć mu lamp... Idiota .....
greg_117
Gaduła

Postprzez Skaktus » 13 cze 2011, o 00:06

Nie idiota tylko rację miał...nawet nie masz pojęcia jakim niebezpieczeństwem jesteś na drodze.

To że wmontujesz xenon do soczewek to o tyle lepiej że będzie prawie prawidłowa linia odcięcia. Dalej ten zestaw będzie nielegalny i jak za wysoko ustawisz lampy będzie tak samo jak na H4.

Do tego pamiętaj że ten pasek z diodami typu DayLine to na tym w ciągu dnia nie można jeździć - takie lampy nie mają homo RL na dzienne, w dodatku są tak słabe że nic nie widać w dzień.

I przygotuj się na to, że 90% lamp tego typu do diod ma dołączone nędzne przetwornice, zakłócające radio i CB.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

- - -

Powrót do Stylizacja