Wiecie czym może być spowodowanie drgania lewego żarnika BI-XENON H4 prawa lampa jest ok a mam klopoty z lewą nowe przetwornice założyłem i tak to się zaczeło może żarnik się wykańcza dragania są po chwili jak się nagrzeje
I jeszcze jedno pytanko czemu w jednym bi-xenonie nie za anczają mi się swiatła drogowe "dlugie" bezpieczniki sa dobre i wszystko dobrze podłączone
Bo bixenony na H4 to kupa, która oślepia, jest niebezpieczna i działa jak chce
dokladnie tak jak mowisz
a propo tych xenonow to z innej beczki
bylem w trasie stalem na swiatlach w szczecinie obok mnie staly autka jak to w korku i tlyko widzialem jak klient z auta ktore stalo obok mnie wysiadl z kluczek do kol w rece podszedl do autka ktore bylo za nim i tym kluczem pobil mu przednie lampy ja sie usmialem jak glupi az mi lzy z oczu jecialy haha ten ktoremu zbito lampy zauwazyl ze mam otwarte okno i poprosil ze bede swiadkiem pcozekalismy na policje przyjechaly misiaczki i efekt byl taki ten co zbil lapmpy dostal 200zl za niszczenie mienia a temu co mial te xenony w zwyklej lampie zabrali dowod
Nie idiota tylko rację miał...nawet nie masz pojęcia jakim niebezpieczeństwem jesteś na drodze.
To że wmontujesz xenon do soczewek to o tyle lepiej że będzie prawie prawidłowa linia odcięcia. Dalej ten zestaw będzie nielegalny i jak za wysoko ustawisz lampy będzie tak samo jak na H4.
Do tego pamiętaj że ten pasek z diodami typu DayLine to na tym w ciągu dnia nie można jeździć - takie lampy nie mają homo RL na dzienne, w dodatku są tak słabe że nic nie widać w dzień.
I przygotuj się na to, że 90% lamp tego typu do diod ma dołączone nędzne przetwornice, zakłócające radio i CB.