Co myslicie

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Co myslicie

Postprzez Speedmaniak 88 » 19 sty 2009, o 22:41

Co myślicie o przyciemnieniu szyb granatową folią w ciemni szarym, metalicznym Golfie? Czy uważacie, że te kolory pasują do siebie ?
Speedmaniak 88
Berbeć

Co myslicie

Postprzez rogal133 » 19 sty 2009, o 23:09

mi sie wydaje ze jesli przyciemniac szyby to na czarno lub jesli samochod ma jakis wyrazisty kolor np czerwony czy zielony to mozna pod kolor przyciemniac ale jesli chodzi o takie kolory jak twoj to raczej czarna ale nie najciemniejsza tylko jasniejszy odcien ale przednie i tylnie szyby wtedy. ale to tylko moje zdanie
rogal133
Badacz tematu

Postprzez Speedmaniak 88 » 19 sty 2009, o 23:35

Bardziej miałem na myśli kontrast między tymi kolorami.
Speedmaniak 88
Berbeć

Postprzez StRaDiVaRiUs » 23 sty 2009, o 14:48

Speedmaniak 88, według mnie granatowy nie będzie dobrze wyglądał...
Zastańów się nad najsłabszym odcieniem czarnego... Przy takim kolorze golfa nie masz co eksperymentować. Pamiętaj jeszcze, że jak masz 5 furtek, to przyciemnienie może wyglądać lipnie... Moim skromnym zdaniem najlepiej nie przyciemniać, ale lekkie przyciemnienie też mi nie przeszkadza.

Pozdrawiam i powodzenia w modach :-)
StRaDiVaRiUs
Czytacz

Postprzez Zico63 » 23 sty 2009, o 21:16

Aby nie mieć kłopotów co do spełniania wymogów Kodeksu Drogowego - przedniej i przednich drzwi nie przyciemniamy, chyba że warsztat który to robi daje homologacje (nie atest) i płaci mandaty!
Tylna i tylne boczne "są dla nas", czyli żadnych organów kontrolnych nie obchodzą - patrz samochody firmowe typu van np Seicento rozwozicieli pizzy.
Co do wartości estetycznych to co obywatel to inny gust. Ja bym nie stosował kolorowych folii, jeśli już to delikatnie brązową lub delikatnie czarną, choć rozumiem chęć uzyskania kontrastu; ale nie polecam :dobani:
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: moj-golf/vw-golf-1-9-tdi-specjal-zico-s-t12384.html
Zico63
Members

- - -

Powrót do Stylizacja