czy ktos kiedys wykonywał taka operacje;-) i czy warto

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Cinula » 25 mar 2012, o 21:00

Witam kolegów

Generalnie dzis mozna powiedziec ze dostałem takie lampy tylne do mojego goferka http://moto.allegro.pl/lampy-tylne-vw-g ... 37195.html

oco mi chodzi? chodzi mi o to ze znalazłem na allegro takie same lampy lecz w ciemnym odcieniu http://moto.allegro.pl/vw-golf-iii-3-la ... 48597.html i pytanie moje do was czy robił ktos kiedys taka operacje malowania elementów błyscczacych w takich lampach lub akurat takiej jesli tak to moze ktos mi podpowiedziec czy odbywa sie to na tej samej zasadzie jak smooked lamp przednich czy moze jakas inna technika.jesli malowac to w macie czy normalnie w połysk?no i czy wogole da sie ta lampe rozebrac i pozniej zDzieki z gory za pomoc jesli cos zakreciłem to Sorka ;-) pozdro
Gofer by Cinula
Cinula
Czytacz

Postprzez Lobus » 25 mar 2012, o 21:11

Wszystko się da ale nawet pomalowane na czarno będą się beznadziejnie prezentować...
Lepiej wrzucić ori od GT GTi które sto razy lepiej wyglądają :)
A te jeśli coś chcesz robić to wydaję mi się, że ciężko będzie je rozkleić bo obudowa pewnie nie jest ze szkła i plastyk może się uszkodzić, lepiej je obkleić folią ale będą ciemne i może być problem z niebieskimi;p
Lobus
Ekspert

Postprzez strzeliniasty » 25 mar 2012, o 21:12

jak dla mnie?? wyrzuc je bo tylko zepsujesz wyglad samochodu

najlepszym rozwiazaniem jezeli nie masz duzo kasy na Helle Black Magic czy temu podobne kupujesz najwyklejsze lampki i czerwony spray i malujesz cale szklo od zew na czerwono, aby zarowka kierunku mrugala na zolto to zarowke musisz pomalowac na zielono i wtedy kto sie nie zna powie ze masz Hella Red ktore sa troszku warte :P
strzeliniasty
Members

Postprzez Cinula » 25 mar 2012, o 21:23

koledzy mam zwykłe lampy leza w bagazniku tylko lampa od strony kierowcy jest peknienta nie wiem musiał mi ktos przy**** gdzies na jakims parkingu generalnie mnie zawsze podobały sie lampy ktore gorna czesc miały jasna http://moto.allegro.pl/lampy-tylne-led- ... 73941.html cos takiego nie koniecznie diodowe te o ktorych mowa dostałem za przysłowiowa flaszke. a moze jest jakas mozliwosc wymiany w org lampach tego peknientego plastiku?
Gofer by Cinula
Cinula
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 25 mar 2012, o 21:29

Cinula, zamiast spraya oklej folia i nie bedzie widac :)
strzeliniasty
Members

Postprzez Cinula » 25 mar 2012, o 21:34

no niby tak lecz gdyby to pekniecie było tylko peknieciem znaczy jest hmm... (krece) chodzi o to ze pekniecie jedno od drugiego sie przesuneło tak to łagodznie nazwe a chciałem ja wcisnac wyrownac ale ciezki to jest temat bo potrzebne jest troche siły do tego a ja mam problemy z czyciem i znajac moje sczescie to zachwile rozwale je całkiem
Gofer by Cinula
Cinula
Czytacz

Postprzez Karol B. » 25 mar 2012, o 21:41

Jeśli masz zwykłe lampy od CLa to taką lampę dorwiesz za grosze,jeśli te ciemniejsze to też do 50zł się powinna znaleźć. Sprzedaj te co za flaszkę wyrwałeś i kup za to z GT ciemne i lux będzie ;-)
Karol B.
Members

Postprzez Cinula » 25 mar 2012, o 21:59

chyba tak zrobie i na koniec pojde do niego niech kupi ta flaszke i jeszcze z niam ja wypije;-) dzieki za pomoc ale namowiliscie mnie;-) bedo lampy od gti :-)

[ Dodano: 2012-03-25, 21:03 ]
a jeszcze kozystajac z okazji moze wiecie na jakiej to działa zasadzie i czy idzie to zrobic z orginalnych migaczy bo nie wiem jeszcze konkretnie oco w tym chodzi ale mi sie to podoba kakretnie na niektorych foto naszych kolegow z forum ich goferki maja podswietlane tak jak by na zółto migacze na jakiej to jest zasadzie bo chetnie zrobił bym cos takiego u siebie?
Gofer by Cinula
Cinula
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 25 mar 2012, o 22:07

Cinula, chodzi ci o postojowke w kierunku?? raz fajnie wyglada a dwa nielegalne :P
strzeliniasty
Members

Postprzez Cinula » 25 mar 2012, o 22:10

co nie legalne jest fajne;-) no dokładnie o cos takiego to sie przerabia kierunek czy sa jakies gotowce?

[ Dodano: 2012-03-25, 21:16 ]
Mniej wiecej o cos takiego takie foto udało mi sie znalesc w google.pl http://www.sr4000.com/beta/show_pic/273 ... f_iii_.htm
Gofer by Cinula
Cinula
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 25 mar 2012, o 22:35

Cinula, kupujesz zarowke dwuwloknowa pomaranczowa i chyba trzeba zmienic gniazdo zarowki na takie na dwuwloknowa wtedy z lampy glownej ciagniesz kabelki do kierunku i podlaczasz http://www.golf3.pl/36033.htm
strzeliniasty
Members

Postprzez Emiczka » 26 mar 2012, o 00:15

ale dowód ci za nie leci.;p

Weź te leksusy wywal w cholere. A co do klejenia na zakleiłam i nic nie dało latem glony w niej miałam co się później okazało;p Załóż od gri dymione oryginalne:)
Emiczka
VIP

Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Następna strona

- - -

Powrót do Stylizacja