zycze powodzenia do zakladania w zwyklych lampach ksenonu
a przeglad to chyba naprawde fartem przeszedl.
zreszta temat meczony juz setki razy
Moderator: Moderator
oizo napisał(a):zadna oprocz hella celis
paszczak1hdw napisał(a):Trochę czytam wszystkie tematy i widzę ze każdy jest do tego nastawiony sceptycznie... sam mam xenon i szeroki lokiem podchodziłem do tego bo wiem ze nie przygotowane jest nielegalne.... sam rozmawiałem 3 razy z policjantami i nie zabrali mi ani dowodu ani nie dali mandatu... przepisy prawne mówią ze musisz posiadać autoregulacje poziomu oświetlenia ale w NOWYCH samochodach, następnie reflektory musza mięć homologacje ze względu na wysoka temperaturę... gdzieś tam znajdziecie rozpiskę które maja , reflektory musza mięć czyste szkło, znaczy nie mogą być zaparowane albo w Prażki... no i spryskiwacze wysoko ciśnieniowe ... no to trzeba sobie zamontować albo jak to robią cwaniacy ryzykanci przykleić atrapy dysz;] jeśli są jakieś nowości w przepisach albo nie prawda w tym co pisze to proszę o odpowiedz to sie postaram dowiedzieć więcej pozdavwami
e2 napisał(a):oizo napisał(a):zadna oprocz hella celis
celis też nie mają homologacji na ksenon
a i samopoziomowanie musi być w autach po którymś tam roku, w golfie byłyby tylko spryski wymagane
Skaktus napisał(a):Montować można, trochę kosztuje, ale glina i tak się przyczepić może na siłę do braku homologacji na żarówce
e2 napisał(a):Skaktus napisał(a):Montować można, trochę kosztuje, ale glina i tak się przyczepić może na siłę do braku homologacji na żarówce
nie można - brak homologacji na kloszu/lampie skreśla ksenon (hid) od razu. Takie są przepisy .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości