v1rooz napisał(a):jestem uparty i nikt mnie nie namowi, nie bd sie nikogo sluchal ze mam zmieniac zaraz lampy na soczewki.
mozecie mowic jak chcecie.
zasady sa po to zeby je lamac.
I z takimi się nie dyskutuje bo nie ma oczym, zawsze są najmądrzejsi, wiedzą wszystko, ale jak trafi się glina który wie co i jak to zaczyna się płacz.
Skocz takim autem do zachodnich sąsiadów, jak cie dziabną to sprzedaż auta ci nie wystarczy na pokrycie mandatu, to samo z Czechami czy Słowacją.
Co do ryflowanego szkła, można mieć w nich xenony i część mercedesów tak miała na początku lat 90, z tym że to było ryflowanie pod xenon robione, całkowicie inaczej, na palnikach do tego przystosowanych.
V1rooz - powiedz mi zatem, dlatego żaden szanujący się producent nie robi palników H1, H7 - przecież na to jest mega popyt... Dlaczego żaden palnik nie ma homologacji ? Sprawa jest prosta - poczytaj trochę o świetle, o halogenach, tym co się w nich świeci, o wymogach wielkości żarnika, o tym że xenon ma inny rozkład światła z tego powodu że bańka jest innej wielkości, żarnik jest inny. Jak narazie za bardzo nie wiesz co w ogóle masz pod maską.