Demontaż xenonów

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez v1rooz » 15 sie 2010, o 18:48

killah napisał(a):
v1rooz napisał(a):
killah napisał(a):dobra robota

xenon w takich lampach to wieś i łamanie przepisów

szkoda ze mam takie lampki i mialem w nich xenon i wsi nie robilem.

buziaki :*

i tak zaloze nowy bo kupuje teraz.

kolego masz tam H7 demontaz jest prosty odpinasz wszystko od przetwirnicy i od kostki lampy i wkladasz new zarowke.

widocznie kolega nie wie że ksenon na ryflach jest oznaką głupoty

twojej ? moze i owszem

dobrze wypoziomowany i usatwiony jest bardziej bepzieczny niz zwykla zarowka ktora npierd,,,, po occzach ile wlezie w nocy.
v1rooz
Members

Postprzez czaro » 15 sie 2010, o 18:52

v1rooz, jak by nie było to z jakiegoś powodu są zabronione więc nie do końca się z Tobą i ja zgodzę. Ale to jest Twoja sprawa na czym jeździsz i czym świecisz, póki nie spotkasz na drodze kogoś kto Ci wyłączy na stałe światła, albo w trakcie jakiejś stłuczki stwierdzi że go oślepiłeś.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez v1rooz » 15 sie 2010, o 19:21

mialem kontrole w nocy przez policje i do niczego sie nie czepiali, wiec liczy sie ich zdanie dla mnie. nie wasze bardzo mi przykro a tak sie sklada ze tez ide do policji.
v1rooz
Members

Postprzez killah » 15 sie 2010, o 19:49

no cóż vir jest kolejnym przypadkiem którego nie da się przekonać

człowieku soczewkę wymyślili po to co by tacy jak ty w nocy nie oślepiali

ale ok ty jesteś ponad przepisami i jak ci dobrze oświetla drogę to znaczy że jest fajnie i lejesz na resztę użytkowników dróg. prawie jak deszczowiec halogenowiec
killah

Postprzez v1rooz » 15 sie 2010, o 19:58

jestem uparty i nikt mnie nie namowi, nie bd sie nikogo sluchal ze mam zmieniac zaraz lampy na soczewki.

mozecie mowic jak chcecie.

zasady sa po to zeby je lamac.
v1rooz
Members

Postprzez czaro » 15 sie 2010, o 20:01

v1rooz napisał(a):nie bd sie nikogo sluchal ze mam zmieniac zaraz lampy na soczewki.

Nikt Ci nie karze tego robić. Ale nie znaczy to że na zenonach możesz śmigać. Powiem Ci że znam takiego człowieka co jadąc z przeciwka jak byś go tak oślepił to zaraz by nawrócił i Ci dojechał auto.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000

Postprzez Skaktus » 16 sie 2010, o 13:47

v1rooz napisał(a):jestem uparty i nikt mnie nie namowi, nie bd sie nikogo sluchal ze mam zmieniac zaraz lampy na soczewki.

I z takimi się nie dyskutuje bo nie ma oczym, zawsze są najmądrzejsi, wiedzą wszystko, ale jak trafi się glina który wie co i jak to zaczyna się płacz.

Skocz takim autem do zachodnich sąsiadów, jak cie dziabną to sprzedaż auta ci nie wystarczy na pokrycie mandatu, to samo z Czechami czy Słowacją.

Co do ryflowanego szkła, można mieć w nich xenony i część mercedesów tak miała na początku lat 90, z tym że to było ryflowanie pod xenon robione, całkowicie inaczej, na palnikach do tego przystosowanych.

V1rooz - powiedz mi zatem, dlatego żaden szanujący się producent nie robi palników H1, H7 - przecież na to jest mega popyt... Dlaczego żaden palnik nie ma homologacji ? Sprawa jest prosta - poczytaj trochę o świetle, o halogenach, tym co się w nich świeci, o wymogach wielkości żarnika, o tym że xenon ma inny rozkład światła z tego powodu że bańka jest innej wielkości, żarnik jest inny. Jak narazie za bardzo nie wiesz co w ogóle masz pod maską.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez v1rooz » 16 sie 2010, o 17:24

Skaktus napisał(a):
v1rooz napisał(a):jestem uparty i nikt mnie nie namowi, nie bd sie nikogo sluchal ze mam zmieniac zaraz lampy na soczewki.

I z takimi się nie dyskutuje bo nie ma oczym, zawsze są najmądrzejsi, wiedzą wszystko, ale jak trafi się glina który wie co i jak to zaczyna się płacz.

Skocz takim autem do zachodnich sąsiadów, jak cie dziabną to sprzedaż auta ci nie wystarczy na pokrycie mandatu, to samo z Czechami czy Słowacją.

Co do ryflowanego szkła, można mieć w nich xenony i część mercedesów tak miała na początku lat 90, z tym że to było ryflowanie pod xenon robione, całkowicie inaczej, na palnikach do tego przystosowanych.

V1rooz - powiedz mi zatem, dlatego żaden szanujący się producent nie robi palników H1, H7 - przecież na to jest mega popyt... Dlaczego żaden palnik nie ma homologacji ? Sprawa jest prosta - poczytaj trochę o świetle, o halogenach, tym co się w nich świeci, o wymogach wielkości żarnika, o tym że xenon ma inny rozkład światła z tego powodu że bańka jest innej wielkości, żarnik jest inny. Jak narazie za bardzo nie wiesz co w ogóle masz pod maską.

cieszy mnie narazie to mi dales taki pocisk wiec lepiej sie zamkne bo widocznie nie jestem ogarniety i nie znam sie na niczym ;)

i dosyc dobrze sie w pore dowiedziec ze moje lampy maja takie szklo. hmm.. szkoda ze jest ono gladkie ;)

spoko skocze bylem w dojczach i jakos nikt mi nie kazal sprzedawac jeszcze auta <juz sie boi> no ale najbardziej to mnie cieszy twoj stan portfela ze Ciebie stac na zaplate mandatu.

Plytkosc nie ma granic.
Ostatnio edytowano 16 sie 2010, o 22:00 przez v1rooz, łącznie edytowano 1 raz
v1rooz
Members

Postprzez killah » 16 sie 2010, o 17:26

v1rooz napisał(a):[
Plytkosc nie ma granic.

chyba głupota
killah

Postprzez Pro100 » 16 sie 2010, o 21:56

viroz jak już to gładkie ;-)
Pro100
VIP

Rocznik: 93
Silnik: R32

Postprzez v1rooz » 16 sie 2010, o 22:00

Pro100 napisał(a):viroz jak już to gładkie ;-)

przez to wszystko jebn byka :/
v1rooz
Members

Postprzez Skaktus » 17 sie 2010, o 15:51

Poczytaj o homologacjach to sporo zrozumiesz.

Poszukaj na necie informacji o konferencji Hella w Polsce, gdzie poświęcilli dzień na takich jak ty - wszystko wieszących ludzi z ksenonem w reflektorze z ryflowanym szkłem przystosowanym do żarówek, nie ksenonów.

Najbardziej mnie rozwaliło info że chcesz być gliniarzem :przestraszony: W taki razie masz dużo do nadrobienia....

Mam nadzieje że kiedyś spotka cie sytuacjia w której bekniesz za ksenona :mrgreen: bo tacy jak ty są największym zagrożeniem na drogach.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Stylizacja