dobór stylu felg, polerować czy je pomalować ?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez seboljeiv » 6 lut 2009, o 13:25

Posiadam felgi jak ta jedna na zdjeciu (17"), oryginalnie mają one polerowane ranty( sa takie jak by fabrycznie prążkowane z bliska,prasowane-na pewno wiecie o co chodzi) a srodek - ramiona sa malowane ( jakimś clarem albo odcieniem srebrnym-mniejsza o to)

Ogólnie nic z nimi bym nie robił gdyby nie te wżery na rantach widoczne na zdjeciach (prawdopodobnie od nie pielegnowania w okresie zimy,tak?)

Golf jest koloru czarny metalic,3 drzwiowy GT, wszystkie szyby przyciemniane na czarno, hella black magic z tylu i czarne soczewki z przodu, zatem jakie macie propozycje w przypadku tych felg?
bo ja innych pomyslow jak te narazie nie mam, a chcialbym zeby to jakos sensownie wygladalo
-zostawic tak jak jest - tylko oddac je do spolerowania rantów?
-oddać całe do spolerowania?
-spolerować rant a srodek-ramiona na czarny połsk albo mat?

a tak te felgi wygladaja calkowicie po polerce:

jesli mialyby byc tylko polerowane ranty to lepiej sie samemu meczyc czy moze wie ktos ile biorą za sam rant w warsztatach?
seboljeiv
Czytacz

Postprzez seb » 6 lut 2009, o 13:46

Całe do polerki,
seb

Postprzez kajtek » 6 lut 2009, o 15:34

dokładnie, ja bym je polerował całe... ranty wyglądają na troche3 pozdzierane, nie wiem czy samo polerowanie załatwi sprawe jak nie to trzeba oddać do piaskowania.
kajtek
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez sitek699 » 6 lut 2009, o 16:03

:-D poleruj jak chcesz ale nie piaskuj samemu dasz rade !!!! widze tylko w niektorych mniejscach jest tylko pozdzierane .za mala kase to sam zrobisz jak cos pytaj na gg ja sobie sam polerowalem ale moje byly w oplakanym stanie :cry: a teraz lux zobacz na mym profilu pozdro :]
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
sitek699
Members

Postprzez seb » 6 lut 2009, o 16:13

seboljeiv, jezeli chcesz pocztytac o polerce polecam: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=12158
seb

Postprzez Procent » 8 lut 2009, o 15:03

Polerka! Jak najbardziej. Ale jeżeli te wżery są dość głębokie to tak jak kolega powyżej pisał nie wiem czy sama polerka wystarczy. Ale tak poza tym felunek prezentuje się przewypaśnie!!
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez seboljeiv » 8 lut 2009, o 15:11

koledzy dzieki za porady, zdecydowalem sie więc ze wypoleruje same ranty jak narazie i zobacze jak to bedzie wygladalo, te wżery są raczej powierzchowne(moze wyglada tak kiepsko na zdjeciach) bo po przetarciu papierem 300 kilka razy schodzi to i widać odrazu czyste alu.

po robocie zamieszcze jakieś foto jak to wyszlo
seboljeiv
Czytacz

- - -

Powrót do Stylizacja