Witam, mam pytanie odnośnie tych żółtych lampek w tytułowym golfie "www.golf3.pl", podobne są w VenGolfie z ostatniego numery "VWtrends" (str. 65). Mógłby mi ktoś powiedzieć jak one sie nazywają??
tak więc to są halogeny czy dzienne można coś takiego zaadaptować pod postojówki
halogenów użyje może kilka razy w roku a tak świeciłoby pięknie cały czas
Standardowo dzienne oryginalne są na żarówkę 20 W, kupno ich graniczy z cudem, a jak już są, potrafią osiągać cenę na aukcjach 400 - 500 zł za kawałek plastiku. Dla fanatyka to spoko, poza tym moim zdaniem nie warto, cena psuje zabawę.
Ja jak kupiłem swoje dzienne na żarówkę 21W to miały tylko kabelki. Tam jest tylko wkręcana plastikowa oprawka na żarówkę 21W, z której wychodzą kabelki.
W poniższym linku masz pokazane trzy wtyczki, ta z lewej jest od dziennych.
zawsze możesz kupić G3 USA . tam po spuszczeniu ręcznego wł się światła " dzienne"
bez przekręcania wł świateł . po przekręceniu wł świateł świeca jaśniej (przynajmniej u mnie )
juz nie raz mi mrugali że jade bez świateł ... a ja po prostu nie miałem przełącznika w pozycji "1" (światła się paliły , ale słabiej )
Kiedyś myślałem zakupić przednie lampy (foto poniżej), które mają dodatkowo miejsce na żarówkę 21W do kierunkowskazów (tak mi się przynajmniej wydaje). Tą żarówkę podłączyłbym jako światła dzienne, tylko oczywiście jest bez homologacji "RL"