folia do lamp

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez grzala99 » 13 sie 2009, o 19:32

calkiem ciekawie to wyglada - a jak np dal bym niebieski na kierunki i wsteczny a czarny lub czerwony na stop i przeciwmgielny??
moze jeszcze te paski bym zastosowal o ktorych pisalem w ostatnim moim poscie?
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

Postprzez cementowy_jas » 14 sie 2009, o 09:56

motip, pany, motip a nie folia :) nie dość, że wygląda to lepiej, to nie zniekształci koloru świateł. Malowałem całe lampy w E36 na czerwono i wsteczny jak świecił przed na biało tak świecił nadal, a kierunki na pomarańczowo - folia, szczególnie ta tańsza zmienia kolor świateł
cementowy_jas
Badacz tematu

Postprzez Z.Y.G.A » 14 sie 2009, o 10:49

Niechce zakładac nowego tematu wiec zapytam tutaj jakim sprayem przyciemniacie przednie kierunki? zwykłym czy jest jakis specjalny do lamp?
Z.Y.G.A
Czytacz

Postprzez gluszek » 14 sie 2009, o 11:09

Z.Y.G.A do lamp jest specjalny spray ;-) Zwykłym jakbyś pomalował to w ogóle by nie świecił ;-)
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
gluszek
Members

Postprzez Z.Y.G.A » 14 sie 2009, o 12:00

tak myslałem a dostane taki spray w sklepie lakierniczym?
Z.Y.G.A
Czytacz

Postprzez cementowy_jas » 14 sie 2009, o 13:04

Z.Y.G.A, idź do sklepu z lakierami na Kilińskiego (przy skrzyżowaniu z Focha) i poproś o czarny Motip - większa puszka kosztuje bodajże 18 zł i spokojnie wystarczy. Nie bierz tańszych zamienników bo są strasznie badziewne... Przed pomalowaniem przetrzyj szkła papierem 1500 i wyczyść ekstrakcyjną ;)
cementowy_jas
Badacz tematu

Postprzez swatu » 14 sie 2009, o 13:11

chlopaki nie bawcie sie w oklejanie folia ,lepiej isc do motoryzacyjnego i kupic po prostu farbe do przyciemniania lamp + lakie albo matowy albo bezbarwny.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Z.Y.G.A » 14 sie 2009, o 13:22

cementowy_jas napisał(a):Z.Y.G.A, idź do sklepu z lakierami na Kilińskiego (przy skrzyżowaniu z Focha) i poproś o czarny Motip - większa puszka kosztuje bodajże 18 zł i spokojnie wystarczy. Nie bierz tańszych zamienników bo są strasznie badziewne... Przed pomalowaniem przetrzyj szkła papierem 1500 i wyczyść ekstrakcyjną ;)

własnie wróciłem z tego sklepu :)
Z.Y.G.A
Czytacz

Postprzez grzala99 » 14 sie 2009, o 16:38

cementowy_jas napisał(a):motip, pany, motip a nie folia :) nie dość, że wygląda to lepiej, to nie zniekształci koloru świateł. Malowałem całe lampy w E36 na czerwono i wsteczny jak świecił przed na biało tak świecił nadal, a kierunki na pomarańczowo - folia, szczególnie ta tańsza zmienia kolor świateł

to moze wlasnie sobie motip strzele;) a jakim typem malowales ?? jak sie dokladnie nazywaja te specyfiki od motip - zebym mogl na necie ceny i dostepnosc zobaczyc??
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

Postprzez cementowy_jas » 14 sie 2009, o 17:20

http://www.allegro.pl/item713357135_mot ... uning.html
grzala99, w linku wyżej masz ;) nie pamiętam czy wzór puszki był taki sam, ale to to samo :)
cementowy_jas
Badacz tematu

Postprzez grzala99 » 14 sie 2009, o 21:37

cementowy_jas napisał(a):http://www.allegro.pl/item713357135_motip_lakier_do_przyciemniania_lamp_tuning.html
grzala99, w linku wyżej masz ;) nie pamiętam czy wzór puszki był taki sam, ale to to samo :)

dzieki - rozejrze sie u siebie w okolicy - moze bedzie taniej o przesylke - to kupie -
a czy jezeli nie bede zadowolony z efektu to nie bedzie problemu zeby sie tego lakieru pozbyc i czy miski sie nie czepna?? bo folie to od reki mozna zdjac a z tym to problem moze byc

czy macie jakies linki do video na youtube jak sie prezentuja lampy z folia i z lakierem zeby na "zywca" zobaczyc??
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

Postprzez cementowy_jas » 15 sie 2009, o 13:00

grzala99, rozejrzyj się bo w pierwszym lepszym lakierniczym kupisz bez problemu ;)
Żeby pozbyć się lakieru z lamp znalazłem dwa patenty :D pierwszy to Castorama i tam jest taki środek, który nazywa się po prostu "środek do mycia narzędzi", wszystko pięknie po nim schodzi, a gdyby jednak nie dało rady, to kupujesz spray do usuwania starych powłok lakierniczych, tylko z tym to już bardzo ostrożnie trzeba postępować na lampach.

co do zdjęć, to jak będę pisał z domu, to wyślę ci zdjęcia mojej E36 której tak lakierowałem lampy, a dokładnie kierunki i wsteczny na czerwono :)

edit: a jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda przyciemnienie blend i kierunków w golfie motipem, to mam w ostatnich zdjęciach w temacie o moim golfie ;)
cementowy_jas
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Stylizacja