folia termokurczliwa do szyb

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Mariusz164 » 8 cze 2010, o 01:10

witam.
czy ktoś może przyciemniał szyby folią termo kurczliwą? jeśli tak to czy łatwo jest to samemu zrobić. szukałem ale nic na ten temat nie znalazłem
Mariusz164
Badacz tematu

Postprzez swatu » 8 cze 2010, o 09:54

z tego co wiem to naklejasz arkusz folii na szybe i potem opalarka badz suszarka podgrzewasz ja i ona sama sie dopasowywuje .Natomiast nie wiem jak ona działa na słońce czy przy wyzszych temp. cos sie z nia dzieje.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez sitek699 » 8 cze 2010, o 10:25

witam to zalezy czy chcesz mniec efekt profesjonalny czy sam to bedziesz robil i po tym ci bable z czasem wyskocza jak cos to pw ale doradzam dac za szybke 50 zl za oklejenie :] i..............efekt bezcenny
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
sitek699
Members

Postprzez Mariusz164 » 8 cze 2010, o 11:22

no właśnie chce okleić wszystkie szyby ale chcą 400 zł nawet 450 zł. wolałbym sam się przyłożyć do tego no ale nie wiem jak się zabrać za to i czy będzie tego efekt. dużo słyszałem że ta folia jest o niebo lepsza tylko nie wiem jak z założeniem tej foli czy wystarczy tylko podgrzać.
Mariusz164
Badacz tematu

Postprzez swatu » 25 cze 2010, o 15:15

podpinam sie i pytam czy macie jakies namiary na dobrego sprzedawce z allegro jesli chodzi o folie przyciemniajace do szyb? Pytałem sie u siebie i koles zawołał 250zł za wszystkie tylnie ,tylko ze on te szyby wszystkie wyciaga i boje sie zeby mi potem nic nie przeciekało.dlatego che przyciemnic samemu i prosze o info w tej sprawie.
swatu
VIP

Postprzez Basior1997 » 25 cze 2010, o 18:54

swatu napisał(a): tego co wiem to naklejasz arkusz folii na szybe i potem opalarka badz suszarka podgrzewasz ja i ona sama sie dopasowywuje .Natomiast nie wiem jak ona działa na słońce czy przy wyzszych temp. cos sie z nia dzieje.

nic sie nie dzieje to jak z folią ternokurczliwa na kable raz dostanie temperatury stapa sie i tyle jak drugi raz bys chciał przytopic to nie da rady chyba ze spalisz ja
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Basior1997
Members

Postprzez swatu » 26 cze 2010, o 19:46

czy ktos odp na moje pyt.?
Kod: Zaznacz cały
czy macie jakies namiary na dobrego sprzedawce z allegro jesli chodzi o folie przyciemniajace do szyb? Pytałem sie u siebie i koles zawołał 250zł za wszystkie tylnie ,tylko ze on te szyby wszystkie wyciaga i boje sie zeby mi potem nic nie przeciekało.dlatego che przyciemnic samemu i prosze o info w tej sprawie.
swatu
VIP

Postprzez Radi » 26 cze 2010, o 22:02

swatu, powiem Ci tak skoro pytałeś profesionalistów którzy przyciemniają szyby to pewnie robili bardziej skomplikowane auta niż mk3 i osobiście niemiałbym obaw że coś zepsują. Sam przyciemniałem w profesionalnym zakładzie w bytowie, mineło już 5 lat i folia trzyma jak by była nowa.

Z własnego doświadczenia (kleiłem reklamy wielkoformatowe) najlepiej zrobić tak- pryszczesz dużo płynu do szyb następnie na to nakładasz folie, pużniej bierzesz zwykłą ściągaczke do wody i lecisz po foli wyciskając z podspodu płyn, unikniesz w ten sposób powstanie bąbli powietrza pod folią. a jak Ci sie folia załamie niechcąc sie przykleić wtedy używasz opalarki suszarki żeby sie sćiągnała i przykleiła do szyby mam nadzieje że dośc jasno opisałem.
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez swatu » 27 cze 2010, o 13:05

Radi mk3 napisał(a): mam nadzieje że dośc jasno opisałem.
jasno jasno :ok:
Radi mk3 napisał(a):skoro pytałeś profesionalistów którzy przyciemniają szyby to pewnie robili bardziej skomplikowane auta
to nie sa profesionalisci tylko koles w szpie robi szyby :) jak mi kleił lotke to sie go spytałem wlasnie o oklejanie szyb.
swatu
VIP

Postprzez Rafał wwl » 19 lip 2010, o 03:24

A więc :} Swatu mówiłem o folii było napisać ;] 250 za tył?? hm to tanio ;] tylko z drzwi się wyciaga szyby ;] heh robiłem teraz audi a4 po lifcie, żebyście wiedzieli jak tam przekichane same szyby odkręcić;/ a no i każda spinka prawie się urywa od boczków ;] nasze goolfery to łat"f"izna jest ;]

Radi mk3 wybacz nie to że coś mam do Ciebie ale "zwykłą ściagaczką " to ja podłogi zmywam ;] sa specjalne nie rysujące folie.. ;] a co do załamań folii to też trzeba umieć przypalić załamanie a nei zawsze się udaje..

Mariusz 164 nie bądź żyła daj zarobić ludziom ;] he he ale powinni powiedzieć 350 za tył;] ja za to Audi wziąłem 550 ;] (kombi) nie ma pomiłuj, od 15 do 4 rano się męczyłem ale jak to mówią Klient Nasz Pan ;]

i powiem wam jedno Panie i Panowie różnie firmy robią, trafi się piasek zestawiają, trafi się kilka włosków zostawiają folię a jak chcesz mieć ideal to musisz dopłacić za ewentualne poprawki ;/ ja zrywałem bo 1 szyba i piasek mi się wdał pod folię ;/ :-x więc radzę w Stroju Kucharza takie rzeczy robić ;]

achh jaki to piękny widok jak jedzie zimny łokieć ciemne szyby muza bassik i tylna szyba cała w bąblach ;] bo nie wypalił osioł;]

wiem jedno scenic to jest pop.. auto (tylna szyba) he he my zrobiliśmy z jednego kawałka tylną (fakt ze 6 razy zrywana :cry: ale chcielismy się nauczyc ;p ) w profesional co biorę folie przecinali na 3 części i gdzie tu polityka profesionalistów :]

i skoro juz tak sobie słodzę, że niby co ta nie ja to nawet podczas wypalania folia ma swoje ułożenie, nie wszystkie brzegi ci się kurczą, np kupując na tylną szybę folię mam arkusz o szer 150 ale niestety musze kupić po długości gdyż podczas wypalania nie każdy brzeg wypuszcza ładnie płyn..

Swatu przechlapałeś sobie :] nie każdy ma mega fajny zakład do przyciemniania, a wiecie czemu ?? bo nasz rząd to się nadaje do d.. bo nie chcą dawać kredytu na takie inwestycje..[wiem coś o tym] dlatego robi się w blaszaku ;] tak więc niech robią to w stodole pełnej siana ale żeby efekt liczył się a nie cena ;p czasem te 50 zł taniej nie znaczy lepiej ..

I tak na koniec ostatnio koleś sobi ekupił termo folie i se zrobił boki w suzuki typy jee[ło]p ale zwalił akcję z tylnią szybką, no i co ?? musiał zadzwonić i mu zroibiliśmy 150 poszło mu z kieszeni ( zapytacie czemu tak drogo bo to weekend wieczór był ;p ) czyli bierzcie pod uwagę,że folii moze zbraknać ;] Pozdro Ściemniacze ;-)
Rafał wwl
Berbeć

Postprzez swatu » 19 lip 2010, o 12:28

Rafał wwl dziekujemy za wyczerpujaca przemowe .ja juz zdecydowalem ze chwilowo zostaje tak jak jest a jak przybedzie gotowki to jade do kielc i tam jest jedna z lepszych firm która przyciemnia szyby ,co prawda drogo biora ale cos za cos.a ci fachowcy u mnie to jakas lipa.Warsztat maja w szopie a w nim zero narzedzi ......
swatu
VIP

Postprzez Rafał wwl » 19 lip 2010, o 15:08

powiem Ci tak nie potrzeba wielkich narzędzi :] 2 stojaki, 3 packi 5 żyletek i trochę chęci a przede wszystkim umiejetnosci;] a ile biorą w kielcach? ze tak zapytam ;]
Rafał wwl
Berbeć

Następna strona

- - - plexiland.com/sklep/product/folia-tablicowa-biala-aslan-wbl-995/

Powrót do Stylizacja