Halogeny do golfa - warto zakupić, czy to nic nie daje ?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez killah » 11 cze 2010, o 11:11

rzadko mam okazje używać bo zgodnie z naszym kodeksem drogowym to tylko można je używać w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza przy widoczności do iluś tam metrów. nie wolno sobie od tak jeździć z halo i NIGDY w deszcz. tak więc halogeny to rzecz bez której można się obejść. ja sobie włączałem jak jechałem po zadupiach ale denerwujące jest to że widzisz coś z przodu to musisz nie tylko zmienić na mijania to jeszcze dawać pokrętlo do środka. znudziły mi się po tygodniu. ale wyglądaja fajnie ;d
killah

Postprzez prezesik » 11 cze 2010, o 22:22

Dlatego ja wybrałem dzienne zamiast mgielnych, przynajmniej są w ciągłym użytku a nie tylko po to aby ładnie wyglądały.
prezesik
Members

Postprzez kluz4 » 11 cze 2010, o 22:28

Skaktus napisał(a):Z tego co wiem, prawo nie zabrania korzystania z koloru typu - żółty selektywny a ten jest w sumie najlepszy na mgły.

Tak kiedyś Wlosi(ale i nie tylko hella też) wstawiali do aut żółte przeciwmgielne i świeciło to we mgle wspaniale,miałem takie kiedyś we fiacie mirafiori
kluz4
Badacz tematu

Postprzez Sivy » 11 cze 2010, o 22:46

kluz4 napisał(a):Tak kiedyś Wlosi(ale i nie tylko hella też) wstawiali do aut żółte przeciwmgielne i świeciło to we mgle wspaniale,miałem takie kiedyś we fiacie mirafiori

No i we Francji.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez kluz4 » 11 cze 2010, o 23:00

Tak kiedyś był taki trend, pamiętam nawet TIR-y miały na dachach halogeny dalekosiężne żółte a na ich obudowach napisy HELLA hehe dawne dzieje :lol: :lol:
kluz4
Badacz tematu

Postprzez killah » 12 cze 2010, o 13:41

dużo np maluchów ma jeszcze żółte halo
killah

Postprzez Skaktus » 12 cze 2010, o 15:08

Jak by ktoś chciał - H3 Tungsram, żółte selektywne, znalazłem na allegro:

http://allegro.pl/item1065436435_zarowk ... _wypr.html

Ktoś chętny ? Trzeba brać 10 sztuk po 3,5 zł za sztukę, tj 35 zł + kurier 18 zł... Ja tam 10 to nie potrzebuję. Może ktoś chce odkupić 6 sztuk ?
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez Radi » 12 cze 2010, o 19:11

Mam te tunsgramy na halo powiem tak jeśli zależy ci na świeceniu to jest naprawde fajnie ale jeśli tak jak mi na żółtej barwie to szału niema, niby świeci na żółto ale nie tak jak żółte lampy
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Skaktus » 13 cze 2010, o 16:34

Nawet lekko żółta barwa troszkę daje, Radi, jak twoim zdaniem te lampi się sprawdzają z tymi żarówkami w deszczu czy to w mgle ?

Nie masz takich żarówek na odsprzedanie ?
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez Radi » 14 cze 2010, o 10:34

Skaktus napisał(a):Nawet lekko żółta barwa troszkę daje, Radi, jak twoim zdaniem te lampi się sprawdzają z tymi żarówkami w deszczu czy to w mgle ?

Nie masz takich żarówek na odsprzedanie ?

Mała poprawka nie mam tunsgramów tylko osramy ale są identyczne, niestety więcej nie mam wyczaiłem je na stacji w mojej okolicy. Gość ucieszył sie że je biore bo bardzo długo mu zalegały ;-) Co do świecenia w deszczu/mgle jak dla mnie jest bajka jak byś bardzo chciał to moge strzelić wieczorem jakąś fotke o ile aparat mi sie nie wysra :-D
Radi
Members

Postprzez Skaktus » 14 cze 2010, o 17:39

Bardzo bardzo bardzo chcę :)

I będę jeszcze marudny. Cyknij foto na samych drogowych a potem na drogowych + przeciwmgielne.

Będę bardzo wdzięczny :)

A co do firm to ku okazji:

Tungsram = Osram

Narva = Philips

Osram Night Breaker = Tungsram +90 % (różnica w kolorystyce lakieru na bańce, osiągi identyczne)

Philips Blue Vision = Tungsram Sport Blue BLUish +50% = Osram Diamond Plus

Philips Diamond = Narva Power Range, z tym że żadne z nich nie mają homlogacji w PL, UE bo niebieski lakier wysoko-temperaturowy drastycznie blokuje ilość światła, co powoduje że moc snopu światła jest poniżej każdych wytycznych (przy H4 zamiast oscylować w granichach 1300 lumenów, przez lakier spada do ok 450 lumenów)
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez Radi » 15 cze 2010, o 14:43

Słaby aparat słabe zdjęcie ale
same halo
Obrazek
krótkie
Obrazek

krótkich z halogenami nie pstrykałem bo xenon świeci o tyle mocniej że halogeny poprostu giną
Radi
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Stylizacja