Halogeny do golfa - warto zakupić, czy to nic nie daje ?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Skaktus » 18 cze 2010, o 14:41

Koledzy, mam dwa pytania.

Czy prócz zdjęcia szkła i jego malowania na czarno, można się dostać do środka celem czyszczenia wnętrza halogenu ?

I czy jest różnica między oryginalnym halogenem Hella, a zamiennikiem wyglądającym identycznie, mającym szklany klosz ? Ciężko jest dostać oryginalne Hella w rozsądnej cenie, a za 2 zamienniki wyjdzie mnie ok 60 zł.

Proszę o info.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez Radi » 18 cze 2010, o 16:00

Skaktus napisał(a):Koledzy, mam dwa pytania.

Czy prócz zdjęcia szkła i jego malowania na czarno, można się dostać do środka celem czyszczenia wnętrza halogenu ?

I czy jest różnica między oryginalnym halogenem Hella, a zamiennikiem wyglądającym identycznie, mającym szklany klosz ? Ciężko jest dostać oryginalne Hella w rozsądnej cenie, a za 2 zamienniki wyjdzie mnie ok 60 zł.

Proszę o info.

Można go rozłożyć wystarczy odchylić te łapki co są po obu stronach i juz masz halogen w częściach. Jedna uwaga jak bedziesz je odchylał dobrze jest je troszke podgrzać, nawet nad zapalniczką bo strasznie lubią sie łamać

Co do zamienników to jak to zamienniki niema nic za darmo, słabe wykonanie i słabe świecenie.
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Skaktus » 20 cze 2010, o 15:11

Koledzy, mam pytanie co do włączania świateł przeciwmgielnych.

W aucie posiadam taki system włączania:

-postojowe
-drogowe + opcja halogen (pociąganie pokrętła do siebie)
-długie

Czy tylko ja tak mam, że można włączać tylko halogeny z drogowymi, czy są inne wersje włączników, pozwalające włączania niezależnie halogenów i świateł drogowych ?
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez killah » 20 cze 2010, o 18:16

u mnie można na postojówkach włączyć. włącznik full opcja. nie sądzę żeby dało się halo odpalić bez włączenia nawet postojówek
killah

Postprzez Skaktus » 21 cze 2010, o 16:26

Radi, porównywałeś kiedyś swoje żarówki H3 żółte z zwykłymi ?

Nie wiem czy warto inwestować w te żółte (mam namiar, są niestety droższe) czy może używać zwykłych ?
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez Radi » 21 cze 2010, o 20:12

Skaktus napisał(a):Radi, porównywałeś kiedyś swoje żarówki H3 żółte z zwykłymi ?

Nie wiem czy warto inwestować w te żółte (mam namiar, są niestety droższe) czy może używać zwykłych ?

przed żółtymi miałem zwykłe barwa inna ale itak szału nie było w końcu to przeciwmgielne a nie dalekosiężne także cudów itak nie będzie i nie sugeruj się za bardzo zdjęciami bo wyszły bardzo słabo (lipny aparat) na żywo jest o wiele lepiej i wiele mocniej świeci
Radi
Members

Postprzez vwkubek » 23 cze 2010, o 09:03

Ja w halogeny wsadziłem ''zenony'' 6oooK i świecą bardzo dobrze, podczas mgły nie wiem jak będzie ale podczas deszczu widać droge przed sobą wiec o tyle to plus.
vwkubek
Berbeć

Postprzez Skaktus » 24 cze 2010, o 20:16

vwkubek napisał(a):Ja w halogeny wsadziłem ''zenony'' 6oooK i świecą bardzo dobrze, podczas mgły nie wiem jak będzie ale podczas deszczu widać droge przed sobą wiec o tyle to plus.

Tylko po co ?

Po 1 xenony na H3 mają dużo wyżej bańkę z gazem niż jest żarnik w żarówce co może powodować oślepianie bo tak naprawdę nie wiadomo jak to będzie świecić a może krzywo.

2-to nie są dalekosiężne światła, tylko przeciwmgielne, więc powinny się świecić na żółto a to da dopiero ksenon 3000.

Myślę że w wypadku halogenów pomysł z xenonem to więcej zachodu niż pożytku.

A wracając do halogenów,

Wczoraj dostałem paczkę, halogeny miodzio. Mam pytanie o smoked. Ludzie pisza że malują sam plastik, ktoś wspomniał o malowaniu wnętrza / przesłony. Czy to naprawdę daje dużo pomalowanie przesłony od zewnątrz ?
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez Radi » 24 cze 2010, o 21:39

Skaktus napisał(a):Czy to naprawdę daje dużo pomalowanie przesłony od zewnątrz ?

Jak nie pomalujesz środka to będzie ci przebijać jasna przesłona na soczewce, pod pewnym kątem jest to widoczne nie dużo ale jak ktoś robi to porządnie to jednak przeszkadza.
Radi
Members

Postprzez Skaktus » 25 cze 2010, o 13:27

Hej. Halogeny mam już kompletnie rozebrane, jednak jak się okazało, jeden ma nadpalony odbłyśnik...katastrofa. I jak by tego było mało, winna jest żarówka marki... HELLA... Nie wiem co o tym myśleć...

Widać też że halla robiła 2 wersje. Jedna z tyłu jest metalowa i ma brązowy kolor, druga plastikowa czarna. I ta plastikowa niestety jest okropnie tandetna...

Ma ktoś pomysł na regenerację tego odbłyśnika ? Może puszka po piwie + polerka ? ;)
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez Radi » 26 cze 2010, o 10:17

Skaktus napisał(a):Ma ktoś pomysł na regenerację tego odbłyśnika ? Może puszka po piwie + polerka ?

polerowaną puszke po piwie to lepiej w pokoju na regale sobie postaw jak chcesz mieć profi zrobione to poszukaj na allegro firm które regenerują odbłyśniki napylą ci na nowo i będzie jak z fabryki
Radi
Members

Postprzez Skaktus » 26 cze 2010, o 16:27

Jak się okazuje, regeneracja nie ma sensu. Koszt takiego czegoś to 50 - 100 zł, za tyle zakupię komplet ... Szkoda że tak wyszło
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Stylizacja