Halogeny do golfa - warto zakupić, czy to nic nie daje ?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Radi » 26 cze 2010, o 17:08

ok ale znajdz komplet nie wypalony ja robiłem już smooked w kilku kompletach halogenów i wszystkie były już nadszarpnięte czasem
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez killah » 29 cze 2010, o 06:46

no ale przecież w halo żeby zrobić dobry smoked to maluje się odbłyśnik. nie rozumiem problemu
killah

Postprzez Radi » 29 cze 2010, o 09:06

killah napisał(a):no ale przecież w halo żeby zrobić dobry smoked to maluje się odbłyśnik. nie rozumiem problemu

:shock:
Radi
Members

Postprzez Skaktus » 29 cze 2010, o 16:59

killah napisał(a):no ale przecież w halo żeby zrobić dobry smoked to maluje się odbłyśnik. nie rozumiem problemu

Maluje się odbłyśnik ? Tylko po co ? Jak pomalujesz odbłyśnik to skończy się to tym ze nie będzie halogen w ogóle świecił...Chyba coś pomieszałeś....
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez kluz4 » 29 cze 2010, o 22:10

Malowanie odbłyśnika = zero światła hehe
kluz4
Badacz tematu

Postprzez killah » 30 cze 2010, o 06:48

Skaktus napisał(a):

Maluje się odbłyśnik ? Tylko po co ? Jak pomalujesz odbłyśnik to skończy się to tym ze nie będzie halogen w ogóle świecił...Chyba coś pomieszałeś....

hmmm
kiedyś gdzieś na forum czytałem że malujemy w halogenach wszystko oprócz żarówki
killah

Postprzez Skaktus » 30 cze 2010, o 11:18

killah napisał(a):
Skaktus napisał(a):

hmmm
kiedyś gdzieś na forum czytałem że malujemy w halogenach wszystko oprócz żarówki

To masz jednak kiepskie info...Maluje się plastik pod kloszem i co najwyżej przesłonę pod soczewką, nic więcej. Luster się nie maluje. Jak sobie wyobrażasz pomalowane lustro, które wówczas nie odbija światła ?
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez killah » 1 lip 2010, o 07:59

był kiedyś post na forum by malować wszystko prócz żarówki. nie chce mi się tego szukać. sam sobie tego nie wymyśliłem
killah

Postprzez Radi » 1 lip 2010, o 09:32

można pomalować wszystko jak np zrobił Aro w swoich lampach http://www.golf3.pl/topics30/z-golf-fro ... t24045.htm wygląda extra ale niestety nie świeci

co do halogenów to wątpie żeby pomalowanie odbłyśnika dało większe przyciemnienie ponieważ odbłyśnika itak nie ma widać po drugie oczywiście stracą swoją funkcje
Radi
Members

Postprzez Skaktus » 1 lip 2010, o 16:32

Radi, powiedz mi, o ile możesz lukną do auta. Czu wiązka do halogenów, jest dużo dłuższa od wiązki idącej do świateł głównych ?

Zakupiłem wiązkę przewodów i mam wrażenie że jest jakaś sztukowana...
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez Radi » 1 lip 2010, o 17:38

nie powiem Ci narazie bo mam auto u lakiernika :zalamany: ale wiem napewno że wszystko idzie w jednej wiązce która rozchodzi sie na lampe/halogen gdzieś przy końcach
Radi
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Stylizacja