halogeny

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Radi » 27 lip 2010, o 14:19

Skaktus napisał(a):Nawet tutaj na forum wielu pisze że wystarczy wymyć auto a w reflektorze już zbiera się woda i paruje. Znam osoby posiadające różne reflektory i jedynie nieparujące to były ori.

Błędem jest rozdzielać lampy na bardziej lub mniej parujące. Ogólnie wszystko jest w stanie zaparować nie ma regóły czy to in.pro sonar hella bosch itp nie raz widziałem ori helle zaparowane w 3 du.. niewiem czy to kwestia użytego kleju, rozszczelniania się na drganiach, szyby czy może wina nieszczelnej obudowy podobno nawet wilgotność powietrza moze powodować że w super szczelnie zmkniętej lampie będzie tworzyć sie para
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Imper » 28 lip 2010, o 14:26

Skaktus, wiec zawsze mozna zregenrowac odblysnik a reszte zrobic samemu np w smoked i tyle
Imper
Members

Postprzez owen » 28 lip 2010, o 15:43

zamontowałem halogeny i .........zaparowały :cry:
owen
Czytacz

Postprzez Skaktus » 28 lip 2010, o 16:33

Mi parowały kierunki Depo, parowały okropnie, poleciały z auta. Obecnie posiadam lampy Sonara i nie zaparowały ani razu, podobnie było z ori, też z nimi był spokój. Widocznie co światła to inne.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez darkmen21 » 16 sie 2010, o 14:53

Skaktus napisał(a):Widocznie co światła to inne.
w szczególności DEPO, to jest największy syf na świeci, nie tylko kirunki ,ale i blendy , zawsze któryś elemnet nie pasuje i te łamiące sie trzymadełka,grrrr
darkmen21
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Stylizacja