Witam.
Mam możliwość zakupu lamp Valeo, w wersji Hella Projector bez soczewki. Lampy jeśli chodzi o zaczepy i obudowę w stanie bdb, jednak jedno lustro widać że zjedzone (odpadł odbłyśnik) oraz mocowanie żarówki takie sobie, tez pewnie nadgryzione.
Zastanawiam się czy warto inwestować w te lampy. Musiał bym regenerować odbłyśnik, co pewnie wyniesie ok 50 zł, ale dodatkowo koszty wysyłki itp. Dalsza sprawa to pytanie, czy Valeo / Hella ma jakieś zaślepki na tył lampy przy mocowaniu żarówki ? Z tego co widziałem, kostki były po prostu na wierzchu...
No i w sumie najważniejsze - czytam tematy o lampach i różne opinie i ludzie wręcz się rozpływają na temat Hella Projector, szczególnie nad soczewkowymi. Zastanawiam się jakie jest odniesienie Hella do jakich lamp wcześniejszych ? Dawniej posiadałem lampy na H4 i przy starych żarówkach świeciły słabo, po myciu i nowych Tungsramach poprawa znaczna. Przejście na 2 x H1 dały pozytywny skutek, ale super rewelacji nie było. Kolejna zmiana poszła na Sonar-a i tutaj przy soczewce i długich zmiana była dość wyraźna. Szczególnie spodobały mi się długie, świecące naprawdę mocno i daleko. Krótkie też niczego sobie. Bardzo podpasowała mi zmiana oświetlania pobocza po prawej stronie. Ale jak już dołożyłem żarówki H1 Tungsram +90 % oraz przekaźniki to już w ogóle...niebo a ziemia.
Dlatego czy wymiana na Projectory od Valeo odniesie pożądany skutek, czy w tym wypadku po prostu zmiana będzie mniej znaczna ?