Jak wykonać smoked na projektorach?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez przemek2604 » 26 maja 2012, o 14:15

Ktoś praktykował takie coś? w ktorych miejsach je przymalowac? cały odbłyśnik? bo dostałem od kolegi za free lampy te no wygladaja jak projektory ale bez soczewki tylko zwykłe lampy. jak przyciemnie całe odbłyśniki w środku co to kolwiek widział bede jadąc w nocy?Takie reflektory jak je przyciemnić i czy wgl sie da?
This Is Just The Begining... Moje Mk3
przemek2604
Czytacz

Postprzez paxstor » 26 maja 2012, o 14:20

przemek2604, ja bym tego nie ruszał, co innego jak byś miał soczewkę wtedy mógł byś pomalować odbłyśnik a tak nie da rady moim zdaniem
paxstor
Members

Re: Jak wykonać smoked na projektorach?

Postprzez Opik » 26 maja 2012, o 15:10

przemek2604 napisał(a):w ktorych miejsach je przymalowac? cały odbłyśnik? (...) jak przyciemnie całe odbłyśniki w środku co to kolwiek widział bede jadąc w nocy?

weź te reflektory i uderz się mocno w głowę. Pomyśl po co jest w lampie odbłyśnik i do czego służy. A teraz pomyśl co się stanie jak go zamalujesz na czarno :wstyd:
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez przemek2604 » 26 maja 2012, o 15:39

ja pytałem tylko czy jest to możliwe czy po zamalowaniu tego co kolwiek swiecic bedzie. nie oczekiwałem propozycji typu uderz sie w głowę. po to to forum jest zeby sie dopytać wieć nie wiem w czym tu problem był. skoro sie nie da to ok.
przemek2604
Czytacz

Postprzez chomik » 26 maja 2012, o 15:50

Czarna folia do przyiemniania lapm i jedziesz ;] ( taka jedna z najjaśniejszych
Widzialem ten motyw w kilku autach i naprawde fajny efekt ;) Tylko wiadomo miśki tego nie lubią ;)
Drugi motyw to transparentna farba przyciemniająca . Psiknać delikatnie odbłysnik , ale naprawde tylko go przypruszyć.
Ostatnio edytowano 26 maja 2012, o 15:52 przez chomik, łącznie edytowano 1 raz
chomik
Fanatyk

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB

Postprzez Gofer » 26 maja 2012, o 15:51

przemek2604 napisał(a):czy po zamalowaniu tego co kolwiek swiecic bedzie

Bedzie gorzej niż na włączonych postojówkach .
Gofer
Gaduła

Postprzez Opik » 26 maja 2012, o 15:52

przemek2604 napisał(a):ja pytałem tylko czy jest to możliwe czy po zamalowaniu tego co kolwiek swiecic bedzie. nie oczekiwałem propozycji typu uderz sie w głowę. po to to forum jest zeby sie dopytać wieć nie wiem w czym tu problem był. skoro sie nie da to ok.

kolego ale tutaj wystarczyło pomyśleć. Skoro mała skaza na odbłyśniku czy wytarcie wyraźnie pogarsza świecenie to nie trudno sobie wyobrazić co się stanie jak odbłyśnik zamalujesz. Będzie świeciło gorzej niż pozycja w najlepszym wypadku
Opik
Members

Postprzez przemek2604 » 26 maja 2012, o 21:28

heh to dobrze ze tylko rozkleilem i nic nie zwalilem:) no dziek za pomoc ;) pomyśle o tej foli nie najgorszy pomysł przyznaje tylko jasna trzeba znależć zeby od razu dowodu nie zwineli:P a tak zapytam jeszcze o rozkleeniu na szkłach na ich rantach jest chropowta powierzchnia tak jak w h4 powierzchnia ktorą można było zamalować tak więc jeszcze dopytam te chropowatej powierzchni na szklę na rantach też nie ruszać czy to można? sory jeśli też nie można a pytam ale juz rozkleilem i tak glupio sklejać bez zadnej zmiany xd

a no i jeśli ktoś by sie orientowal jakie zarówki idą w te lampy bo w jednej byla h1 i nie wiem czy w pozostałe 3 też h1 ida czy jakoś parami 2 h1 i dwie jakies inne nie znane mi.
przemek2604
Czytacz

Postprzez Opik » 26 maja 2012, o 22:42

Nic tam nie ruszaj w środku z odbłyśnikiem (to lusterko pochromowane), resztę generalnie możesz, ale przy tych lampach będzie to lipnie wyglądać bo praktycznie nie widać nic poza odbłyśnikiem.
powiedz mi jeszcze dlaczego chcesz przyciemniać klosze (sic!) lamp i powodować to że będą świeciły dwa razy gorzej?
I niestety JAKAKOLWIEK folia na światłach, niech będzie to nawet 5% przyciemnienia. W razie, odpukać, stłuczki zawsze wina pójdzie na Ciebie, bo "panie, nie widziałem świateł w ogóle!". Misio patrzy, ooo, a co to my mamy... folijka. Jebud, dobranoc, dziękuje.
Opik
Members

Postprzez chomik » 26 maja 2012, o 22:52

Opik , mowisz ze folia na swiatłach , a weźmy przykład lamp smoke h1h1 , wiesz ze przy rozklejeniu jakiegokolwiek klosza , ingerencji w lampe tracimy wszyskie atesty ktore posiada lampa i ubezpieczalnia moze powiedziec dziekuje i dowidzenia :) Jeżeli ktos nie chce miec problemow z miskami to niech lata seria i po problemie ;)
W bawarkach taki patent jest na porządku dziennym i jak folia jest profesjonalnie położona to nie zawazysz ze to folia ;)
Obrazek
Obrazek
chomik
Fanatyk

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB

Postprzez Opik » 26 maja 2012, o 23:05

Wiesz, nie porównywałbym jednak ksenonów do lipnego H1 bo te pierwsze nawet po folii będą świeciły lepiej niż nowe H1. Owszem, nie zobaczysz że to folia dopóki się klosz nie stłucze np przy stłuczce. tylko że generalnie przed rozbiciem nikogo to nie interesuje jak będzie delikatnie i profesjonalnie zrobione, a po stłuczce już ktoś może zwrócić uwagę na to.
Smoked w normalnych kloszach nie wpływa w żaden sposób na bezpieczeństwo, bo klosz i odbłyśnik mają taką samą przejrzystość jak przed tym zabiegiem, a w przypadku oklejenia folią zmienia się już diametralnie

A widzisz, ale jest cała masa lamp których nie musisz wcale rozklejać żeby się do nich dostać i możesz je codziennie otwierać, odkurzać i składać z powrotem bez widocznych śladów ;-)
Opik
Members

Postprzez przemek2604 » 26 maja 2012, o 23:09

No ok ok juz wszystko zlapałem z tą folią pomyśle no zobaczymy. ale jeszcze tylko jakie zarówki ida? wiecie może? chyba h1 jest w tym kloszy z pozycja a w kloszu ze swiatlem dlugim jaka zarówka też h1? czy to bez sensu i idzie tam jakas inna?
przemek2604
Czytacz

Następna strona

- - -

Powrót do Stylizacja