jaki xenon ?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez oizo » 12 lip 2009, o 11:56

ja mam 6000k i swieci wysmienicie ale pracuje nad tym zeby bylo to w miare legalne czyli spryski i poziomowanie. ma ktos jakis zdjecia jak to samopoziomowanie wyglada??
oizo

Postprzez Jacol » 12 lip 2009, o 12:04

na stronie ck222 jest
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Postprzez Procent » 13 lip 2009, o 00:54

A czemu niby są nielegalne?? Bo szczerze mówiąc to pierwsze słyszę... Xenon który daje dobrą widoczność to 4300-6000 K. Więcej nie po w deszczu nic nie widać. Skoro mamy przetwornice i ogółem cały zestaw do xenonów to czemu nie możemy "legalnie" ich mieć w Golfie. Wytłumaczcie mi to chłopaki
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Legionista » 13 lip 2009, o 07:26

Procent, musisz miec regulacje swiateł i spryskiwacz na swiatła i wtedy policja ci nie jeb.... dowodu...
Tu chodzi o to ze jak będziesz jechał z bagażem to bedziesz zajebu.,,. oślepiał z naprzeciwka i dlatego tak jak napisałem wyżej regulacja świateł..
Legionista
Members

Postprzez Jacol » 13 lip 2009, o 07:54

Jacol napisał(a):
Legionista napisał(a):clive120, i co z tego ze nie legalny.... łatwo to obejsc dajesz spryskiwacze i silniczki regulacji i juz jest pięknie cacy... jak sie ma łeb to sie kombinuje...

Nie ma w golfie reflektorow z homolagacja na ksenonowe zrodlo swiatla wiec nie da sie tego obejsc. Chyba, ze mod helli projector, ale to jedyny wyjatek.

Tak ciezko przeczytac to co napisalem wyzej ?

Szklany klosz (lub plastikowy) ma na sobie wybite oznaczenia homologacyjne, miedzy innymi okreslajace typ zrodla swiatla. Reflektory halogenowe maja oznaczenie HCR, a ksenonowe DCR. Niektore maja oba oznaczenia. Jezeli do reflektora soczewkowego wlozysz ksenon, a ma on oznaczenie HCR to teoretycznie nie przejdziesz przegladu i policja powinna zabrac dowod rej. jesli to zauwazy.

Na nic spryski, poziomowania, akt laski prezydenta skoro nie ma homologowanego klosza.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Stylizacja