Jakie lampy???

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Jakie lampy???

Postprzez Kamil2903 » 18 lis 2008, o 19:10

Witam ponownie i po raz kolejny musze zadać Wam pytanie. Otóż chodzi mi o wymianę przednich lamp w golfie moim i sam nie wiem co wybrać. Lampy soczewkowe:

http://www.allegro.pl/item477353642_lam ... unyan.html

czy jednak na zwykłe żarówki:

http://www.allegro.pl/item483496636_lam ... cznie.html

Jedne i drugie bardzo mi się podobają, a jednak kupno angel eyes za 399 zł nie jest dla mnie super, ponieważ nie podobają mi się.

Tylko teraz liczę że dokładnie mi pomożecie wybrać które lampy są lepsze oczywiście wiem że soczewkowe powinny dawać lepsze światło, ale ja nie mam elektrycznej regulacji swiateł (nie mam tego pokrętełka na desce) i nie chce nie daj Boże dawać innym ludziom na drodze po oczach... Korci mnie żeby je kupić i chętniej bym je zahaczył ale sami rozumiecie staram się mysleć o innych, moze zdarzy się że trafimy kiedyś na siebie na drodze i przeze mnie nie bedziecie nic widziec. Z tego powodu zastanawiam się nad druga opcją lamp na zwykłe żarówki... Liczę jak zwykle na wasze fachowe uwagi i miejcie na uwadze takie kryteria najpierw bezpieczeństwo, a potem wygląd. A wogóle wymieniam lampy, ponieważ te moje to dają swiatło bardzo niezadowalające. Zykłe żarówki mam w innym samochodzie który jest nowy i nie narzekam, ale znów wiem że soczewkowe lampy dają lepszy efekt. Z resztą spróbujcie cos doradzić....
Kamil2903

Jakie lampy???

Postprzez mlodye39 » 18 lis 2008, o 20:02

Kolego odpusc sobie lampy firmy junyan kupilem lampy z tej firmy do tylu pierwsze odeslalem na reklamacje bo po umyciu auta to polowy byly zapelnione woda a drugi komplet odrazu po przyslaniu uszczelnilem silikonem teraz nie ciekna ale jedna lampa caly czas mi paruje nie wiem jak to sie ma do przednich lamp tej firmy ale juz wiem ze nie kupie nic z tej firmy
mlodye39
Czytacz

Postprzez Leito » 18 lis 2008, o 20:10

Witam kolego. Ja osobiście wybrałbym te lampy soczewkowe. Podobają mi się te pierwsze ale to już nie pierwsza negatywna opinia o nich jaką słyszę :/ Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o soczewki są lampy IN.PRO. Nie są one najtańsze ale efekt kozacki ;) A co do bezpieczeństwa to czytałem kiedyś na forum, że można udać się do jakiegoś specjalnego warsztatu gdzie te lampy zostaną prawidłowo ustawione. Poczekajmy na opinię innych ;)
Leito
Members

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Kamil2903 » 18 lis 2008, o 20:26

No tak tylko ja będę miał problem z podłączeniem takich lamp, ponieważ nie jestem jakimś specjalistą w tej dziedzinie, a głupio by było mieć takie lampy i nie świecące żarówki od kierunkowskazów, dla mnie trochę obciach:D Kurczę to może zapytam się kolesia i poproszę żeby w pierwszej kolejności je może zalał wodą i zobaczył czy są szczelne??? Kurczę sam nie wiem co robić.... A słuchajcie wiecie może jak do lamp angel eyes podłączyć to boczne światełko aby było kierunkowskazem... Przyznam że prawie 700 zeta będzie mi trudno wydać bo jednak serducho boli przy takiej kwocie.....:/
Kamil2903

Postprzez $kubi » 18 lis 2008, o 20:27

$kubi
Gaduła

Postprzez Leito » 18 lis 2008, o 20:32

$kubi napisał(a):a co myślicie o tym http://moto.allegro.pl/item478007421_la ... etlne.html ??

Mi te lampy też się podobają. Sam mam zamiar takie kupić jak będę miał więcej kasy. No wiadomo, że 700 zł to kupa kasy... Ja osobiście chyba też bym nie wydał tyle tylko na lampy... ;)
Leito
Members

Postprzez Kamil2903 » 18 lis 2008, o 21:24

No te akurat sa spoko, ale czy ktoś wie jak ta boczną lampkę po zewnetrznej zrobić aby była kierunkowskazem??? no bo trochę głupio jak jest żarówka a wogóle nie swieci bo nie ma czego do niej podłączyć.....

[ Dodano: 2008-11-18, 20:31 ]
A i jeszcze jedno, koleś w tej aukcji tych lamp angel eyes pisze że część osób montuje tam stroboskop lub migacz... Ze względu na mój brak doświadczenia pytam czym jest stroboskop w samochodzie? i do czego to służy???
Kamil2903

Postprzez $kubi » 18 lis 2008, o 21:43

Kamil2903 napisał(a):o te akurat sa spoko, ale czy ktoś wie jak ta boczną lampkę po zewnetrznej zrobić aby była kierunkowskazem??? no bo trochę głupio jak jest żarówka a wogóle nie swieci bo nie ma czego do niej podłączyć.....

z tego co gość pisze to ta lampka służy jako postojówka "LAMPY TE MAJĄ POSTOJOWKE PO PRAWEJ STRONIE Z ŁADNYM DUZYM LUSTREM" :P a jeśli chodzi o kierunkowskaz to:
1. po co Ci on tam jeśli masz kierunkowskaz w zderzaku?
2. Jeśli nie masz kierunkowskazu w zderzaku to ja tak na chłopski rozum podłączyłbym kable ze zderzaka do tej lampki ;-)
$kubi
Gaduła

Postprzez Leito » 18 lis 2008, o 21:51

Kolega ma rację. Te boczne lampki to postojówki... Mi aż tak by nie zależało na tym kierunku w lampach... Nie powiem, fajnie to by mogło wyglądać, ale ja już bym się cieszył z samych tych lamp :P
Leito
Members

Postprzez Kamil2903 » 18 lis 2008, o 21:54

O kurczaki taraz to mam totalny rozpierdziel w głowie... poczytałem popatrzyłem i sam już nie wiem. Sluchajcie patrze na te lampy i wszystko jest ok. Tylko czy ne u mnie będą działały!?

http://www.allegro.pl/item485382414_gol ... _nowy.html

Mam tego typu lampy i to są jakieś jednożarówkowe czy cośw tym stylu... to jak ja na miejsce lampy "jednozarówkowej" mam podłączyć lampę dwużarówkowa... czy mi to instalacji nie spali i wogóle czy ma to szansę jakoś działać!? Czy to oznacza że mi ringi działać nie będą i tylko cały czas jedna żarówa bedzie ciągle działać. Oświećcie mnie trochę bo po mojej stronie po czaszką to już jest tak ciemno jak za oknem...
Kamil2903

Postprzez mlodye39 » 19 lis 2008, o 15:32

Beda dzialaly bo do kompletu masz dolanczana blaszke ktora musisz wpiac w przekaznik i wszystko bedzie dzialac normalnie
mlodye39
Czytacz

Postprzez Allwall » 19 lis 2008, o 21:12

Allwall

Następna strona

- - -

Powrót do Stylizacja