Jakie żarówki

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Jakie żarówki

Postprzez marcinkoz2910 » 3 mar 2009, o 00:05

witam

Sprawa jest prosta, fakt mogę poszukać ale może zaczepię się o doświadczenie kolegów z 4um.

Potrzebuję żarówki co emitują białe światło (nie xenon i nie te co dają niebieskie światło)

W sumie to potrzebuję 2 sztuki H1 oraz 4 sztuki H3. Nie wiem czy opłaca się brać od producenta Philipsa... słyszałem że to białe światło to tylko na pudełku a w realu daje żółtawe światło :/

Dobrze aby taki kaplet nie przekraczał 50zł (2szt.) i zadowalał mnie swoim białym światłem ;] oraz co by były popularne a nie jakieś Made in ZSSR co już ich nie robią
marcinkoz2910
Members

Jakie żarówki

Postprzez QKi89 » 3 mar 2009, o 00:47

Z tego co słyszałem to Philips BlueVision świecą na ładny biały kolor, koszt ich na allegro to 54zł wraz z postojówkami ;-)
Mój Mysticblue GT - zapraszam ;-)
QKi89
Badacz tematu

Postprzez łaksiak » 3 mar 2009, o 09:08

QKi89 napisał(a):Z tego co słyszałem to Philips BlueVision świecą na ładny biały kolor

to fakt zaraz po założeniu widać efekt diametralny ale po jakimś czasie oko się przyzwyczaja i w sumie nie widać aż tak tej bieli bynajmniej w moim przypadku tak jest :-D ale generalnie polecam
łaksiak
Ekspert

Postprzez Dziku » 3 mar 2009, o 15:50

wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć. Czy siłę światła (wtedy proponuję to:
http://moto.allegro.pl/item570765767_za ... _nowe.html

czy imitację xenonu: http://moto.allegro.pl/item570767139_za ... ision.html
Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć,że blue vision ładnie świecą na biało i nieźle prezentują się w soczewce dając niebieską poświatę.X treme bardziej jak dużo jeździsz w nocy.
aukcje sa poglądowe oczywiście.

odradzam osram cool blue i night breaker szybko się przepalają :dobani:
Dziku
Gaduła

Postprzez kuracjusz » 3 mar 2009, o 16:09

a co sadzicie o zarowkach FARENHEIT ?
kuracjusz
Badacz tematu

Postprzez gluszek » 3 mar 2009, o 17:24

Farenheit to tanie i raczej niezbyt dobre żarówki... Chociaż czasem takie mogą zaskoczyć tak jak miało to miejsce w moim przypadku... Kupiłem takie tanie w markecie i jestem zadowolony, ładne białe światło z leciutką prawie nie widoczna niebieską poświatą :-) Zdziwiłem się :-D

A co do pytania autora tematu to polecam OSRAM BILUX chyba. Wiem że na pewno Osram :-) Przy białych postojach naprawdę ładnie świecą na biało... W moim golfie siedziały takie około 3 lat a więc są wytrzymałe chyba...
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
gluszek
Members

- - -

Powrót do Stylizacja