Korzystając z oka fachowców, które migacze kupić?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez pom » 22 maja 2009, o 03:42

Jedna blendę zgubiłem i wypadało by uzupełnić, albo zmienić całkiem. Chodzi za mną coś takiego:
http://moto.allegro.pl/item641932013_ki ... tunni.html
lub
http://moto.allegro.pl/item617551401_ki ... _w_wa.html

Generalnie do ok 150 zeta, podkreślam, że mam zwykle/stare lampy mijania, których raczej nie chce ruszać a nie wiem czy coś prócz zwykłych blend będzie do nich pasowało:

Obrazek

Nie ukrywam że podoba mi się 'zez' czyli podkreślone halogeny bądź ich atrapy.

Tył jest taki:
Obrazek

Bryka czarna, pomożecie?
pom
Czytacz

Postprzez Stealth » 22 maja 2009, o 04:27

Z tyłu masz jasne cleary więc do przodu bym założył te z pierwszego linku - gdybyś miał z tyłu lampy dymione to przód też trzeba by było dać w takiej tonacji.
Stealth
Members

Postprzez pom » 22 maja 2009, o 04:59

Właśnie z uwagi na tył też się ku nim skłaniam, lecz mimo starych mijania, sądzisz że by to pasowało?
Na niektórych aukcjach jest mowa o jakichś homologacjach... tu nic nie ma, nie mam bladego pojęcia na ile to jest użyteczne i ważne. :-)

Przy okazji... przyjmując ten 1-szy link, może miałbyś jakąś propozycję na mijania do kompletu? ;-)
pom
Czytacz

Postprzez łaksiak » 22 maja 2009, o 07:28

Jak dla mnie do zwykłych lamp h4 klary kompletnie nie pasują ani zwykłe ani dymione, ja bym wsadziła normalne białe blendy, chyba że jednak chciałbyś zmienić i lampki to wtedy można już kompinować żeby to ładnie się spasowało :-) takie moje zdanie
łaksiak
Ekspert

Postprzez Stealth » 22 maja 2009, o 09:39

Homologację mają zawsze wszystkie lampy sprzedawane czy to na allegro czy w sklepie. Jest to litera E z jakąś cyfrą - czasem 9 czasem inna - akurat cyfra nie jest ważna aż tak. I jest to wybite na szkle także znajdziesz na pewno.
Co do przednich lamp to trzeba wiedzieć, co Ci się podoba? Czy soczewki, czy lustra, a może chcesz oryginalne lampy mieć H1+H1 ale zrobione np. na smoked, czyli dymione własnoręcznie (z tym troszkę pracy jest i trzeba uważać aby nie zniszczyć odbłyśnika). Jeśli soczewki byś chciał to polecam in.pro bądź angel eyes, jeśli lustra to FK bądź Helli ala Golf 4 - jest tego od groma na allegro, także może coś Ci wpadnie w oko.
Stealth
Members

Postprzez swatu » 22 maja 2009, o 12:12

wez kup se takie jak ma stealth i ja :-D
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez strzeliniasty » 22 maja 2009, o 13:25

siemka jesli chodzi o blendy to mam na sprzedaz dwie dlugie czarne (zdjete z mojego samochodu) i jedna biala nowke w folii jeszcze :D
strzeliniasty
Members

Postprzez Kaldur » 1 cze 2009, o 19:50

łaksiak, popieram jego zdanie. Jeśli masz zamiar zmienić lampy to owszem w innym wypadku bym nic nie robił. Ewentualnie pomalował ( przydymił)
JEST NISKO JEST ZAJEFAJNIE!!!
MK3 GT 90 KM
Kliknij poniżej i oceń
moj-golf/moj-gofer-mk3-t18318.html
Kaldur
Badacz tematu

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Stylizacja