Lampy Angel Eyes

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Lampy Angel Eyes

Postprzez Krzych89 » 26 mar 2010, o 23:38

Witam
Mam taki problem miałem lampy angel eyes używane firmy Sonar no i miałem taki problem że drgały i na postoju i podczas jazdy po nierównym teraz kupiłem takie same lampy też firmy Sonar tylko że nowe i jest to samo lampy są mocno dokręcone dlatego to pewnie soczewka drga i mam takie pytanie czy to jest normalne w tych lampach czy ja mam pecha . Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam
Krzych89
Czytacz

Lampy Angel Eyes

Postprzez oizo » 27 mar 2010, o 06:19

Miałem to samo. A długie świeciły gorzej niż krótkie. Sa po prostu kiepskiej jakości. Made in China.
oizo

Postprzez CezarC-4 » 27 mar 2010, o 07:53

U mnie nic nie drga, a co do długich to świecą gdzie chcą (po czubkach drzew) mimo że lampy są idealnie ustawione.Ale i tak długich nie używam tylko krótkie, bo jest ksenon.
CezarC-4
Czytacz

Postprzez golon113 » 27 mar 2010, o 08:21

tak to jest z produktami chińskimi :-) osobiście posiadam takie, na jakość świecenia bardzo nie narzekam ale i tak będę je zmieniał :-) bo china to jest china :-P
golon113
VIP

Postprzez czaro » 27 mar 2010, o 18:58

Ja miałem tak samo. Drga Ci cały środek. To jest kwestia wyregulowania śrubami. Musisz je mocniej wkręcić to przestanie latać. No i oczywiście wtedy wyregulować tylko tak żeby w miarę możliwości ich nie wykręcać bardzo. Mnie się w ten sposób udało. A co do długich to problem miałem z lewą lampą- świeciła niżej. Przyczaiłem że blokuje mi mały wkręcik mocujący ring. Rozebrałem lampę i go po prostu wykręciłem bo i tak tam jeszcze bodajże dwa zostały. Więc w efekcie ustawiłem i lampy i ring też jest git.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Krzych89 » 29 mar 2010, o 01:04

no a o które śruby chodzi to co są przy końcach lamp i trzymają to kółko do regulacji a tak w ogóle to czy tym kółkiem się reguluje lampy ??? czy tymi śrubami co są w okolicach tej zatyczki od żarówki????
Krzych89
Czytacz

Postprzez czaro » 29 mar 2010, o 08:40

Krzych89, poszło pw
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Krzych89 » 29 mar 2010, o 18:59

no i wkręciłem te śruby zaczął się ten środek lepiej trzymać ale soczewka poszła w dół i nie idzie jej podnieść poza tym kręciłem tym kółkiem z tymi trybami i wtedy trochę poszła do góry i dość ciężko się kręciło ale jak pokręciłem tą drugą śrubą to kółko zaczęło się kręcić lekko i poszła znowu w dół i całe lata jeszcze bardziej na zdjęciach są śruby którymi regulowałem czy to właśnie tą śrubą nad osłoną żarówki i tym kółkiem się to reguluje ???? czy są jakieś inne jeszcze ???? Obrazek Obrazek
Krzych89
Czytacz

Postprzez seboljeiv » 1 maja 2010, o 00:43

a mi tez z jednej strony drgało to zamienilem od kolegi na inpro i to samo, jak sie okazalo przyczyna bylo drganie calego pasa przedniego na dole - otwor na zewnetrzna srubke drgał i przez to caly reflektor drgał....... tak wiec sprawdz....
seboljeiv
Czytacz

Postprzez Skaktus » 9 cze 2010, o 17:08

Mam te lampy od ponad roku, nic mi nie drga. Wina drgania to najczęściej:

-spadnięcie mocowania z śruby o której mowa powyżej

Dlaczego tak spada ? - najczęściej to wina transportu. Spotkałem takie 3 zestawy, każdy szedł pocztą i za każdym razem lampy świeciły krzywo i beznadziejnie

-złe wyregulowanie lamp / za mała kulka na końcu regulacji silnika

W moim wypadku regulowałem lampy sam. Świeca na żarówkach Tungsram +90 % i nie ma co ich porównywać do Hella H4, świeca dużo dalej, jaśniej i po prostu mocniej.

Wielu narzeka na Sonary, Depo, zachwala InPro itp. Problem w tym że wszystkie nie są klepane w Chinach, tylko na Tajwanie lub w HongKongu. Wszystkie wywodzą się z tych samych fabryk, szczególnie DEOP i InPro, często kłamliwie oznaczane jako Made in Germany.

Nie ma co sobie wkręcać - albo Hella, albo cała reszta, podobnej jakości. Testowałem InPro i Sonara i wybrałem tego drugiego bo bardziej mi się podobał. Wiele osób też pisze że InPro świeci dużo lepiej, tak ale z jednego powodu i pod jednym warunkiem:

-powód - InPro najczęściej opierają się na żarówkach H7, które dostarczają więcej światła niż H1, montowane w Sonarach

-warunek - nie należy stosować żarówek dostarczanych z reflektorami InPro i Sonar - niby mają homologację, ale prawda jest taka - świecą beznadziejnie, słabo, wręcz na pomarańczowo i pobierają ponad 60 W. Po czasie żarówka pali się wraz z lustrem. Jak w końcu padnie, wymieniamy i jesteśmy rozczarowani że świeci słabo...
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez LukTychy » 6 lip 2010, o 15:40

to chyba u mnie nic nie buja z oświetleniem... Ja i mój ojciec też mamy te lampy firmy Sonar i wogóle nie trzęsie promieniem światła ;-)
Obrazek
LukTychy
Members

- - -

Powrót do Stylizacja