przez Skaktus » 9 cze 2010, o 17:08
Mam te lampy od ponad roku, nic mi nie drga. Wina drgania to najczęściej:
-spadnięcie mocowania z śruby o której mowa powyżej
Dlaczego tak spada ? - najczęściej to wina transportu. Spotkałem takie 3 zestawy, każdy szedł pocztą i za każdym razem lampy świeciły krzywo i beznadziejnie
-złe wyregulowanie lamp / za mała kulka na końcu regulacji silnika
W moim wypadku regulowałem lampy sam. Świeca na żarówkach Tungsram +90 % i nie ma co ich porównywać do Hella H4, świeca dużo dalej, jaśniej i po prostu mocniej.
Wielu narzeka na Sonary, Depo, zachwala InPro itp. Problem w tym że wszystkie nie są klepane w Chinach, tylko na Tajwanie lub w HongKongu. Wszystkie wywodzą się z tych samych fabryk, szczególnie DEOP i InPro, często kłamliwie oznaczane jako Made in Germany.
Nie ma co sobie wkręcać - albo Hella, albo cała reszta, podobnej jakości. Testowałem InPro i Sonara i wybrałem tego drugiego bo bardziej mi się podobał. Wiele osób też pisze że InPro świeci dużo lepiej, tak ale z jednego powodu i pod jednym warunkiem:
-powód - InPro najczęściej opierają się na żarówkach H7, które dostarczają więcej światła niż H1, montowane w Sonarach
-warunek - nie należy stosować żarówek dostarczanych z reflektorami InPro i Sonar - niby mają homologację, ale prawda jest taka - świecą beznadziejnie, słabo, wręcz na pomarańczowo i pobierają ponad 60 W. Po czasie żarówka pali się wraz z lustrem. Jak w końcu padnie, wymieniamy i jesteśmy rozczarowani że świeci słabo...
Mirafioli