Moderator: Moderator
tajemniczy_89 napisał(a):Koledzy z tymi przegladami tak jest ze BIXENON sam sie poziomuje i to on potrzebuje spryskiwaczy a zwykly xenon nie
tajemniczy_89 napisał(a):XENON firmy HID 8000K
tajemniczy_89 napisał(a):Odradzam jednak XENON o wiekszej mocy no 1000K lub 12000K
tajemniczy_89 napisał(a):Koledzy z tymi przegladami tak jest ze BIXENON sam sie poziomuje i to on potrzebuje spryskiwaczy a zwykly xenon nie.Jest taki problem na stacjach diagnostycznych ze ''fachowcy'' nie umieja odroznic BIXENONUod XENONU i dlatego u jednego przechodzi bez spryskiwaczy a u drugiego nie.Ja osoboscie do swosjej niebieskiej strzaly zamontowalem lampy Black Angel Eyes
oraz XENON firmy HID 8000K na ktorym tez juz niejednego policjanta w h... zrobilem.Na poczatki jak tylko zamontowalem lampy i XENON policja mnie zatrzymywala do kontroli poniewaz 8000K daje swiatlo barwy niebieskiej no i policjant tu ucieszony ze niebieskie swiatla podchodzi do lampy przyklada reke i buba czym blizej lampy tym swiatlo jest bielsze no i poprzestali.A nie kazdy moze miec niebieskie swiatelka do ktorych koledzy z drogowki nie moga sie przyczepic.Odradzam jednak XENON o wiekszej mocy no 1000K lub 12000K.Kolega zamontowal 10000K efekt jest znakomity tylko problem pojawia sie noca podczas opadow wtedy opady staja sie fioletowe i nie za ciekawie widac.A wiec tak jak mowie polecem:
LAMPY
http://moto.allegro.pl/item613603900_go ... _eyes.html
ŻARNIKI
http://moto.allegro.pl/item609151898_un ... frowe.html
Jacol ma rację... Według mnie homologowana barwa to 5000K bo to już całkiem biała i normalna. A spryski potrzebuje każdy ksenon, no bo wyobraż sobie masz ksenon czy biksenon to świeci tak saml, ale jak reflektor się ubrudzi przy ksenonie albo biksenonie to i tak bedziesz oślepiać innych jak oszołom.Jacol napisał(a):Pierwsza rzecz to gratulacje dla twoich fachowcow twierdzacych, ze biksenon potrzebuje spryskow a ksenon nie. Naprawde gratuluje.
Druga sprawa, to zaluje, ze trafiles na tepych misiakow bo powinni zabrac dowod za 8000K...
BialyUst napisał(a):mozna zamontowac xsenony ja mam juz 4 miesiace i nic sie znimi nie dzieje zapraszam domnie dooo prezentacji autka pokazane sa swiatla i jak swieca
[ Dodano: 2008-12-03, 20:37 ]
kolega miał w takich lampach xsenony ponad 2 lata lamy nic nie matowieją i nie topnieją w sumie nawet mocno sie nie grzeją powiem wam ze w lampie szklanej bardziej sie nagrzewa niż w plastiku
Pozdrawiam
TOMEK 84 napisał(a):BialyUst napisał(a):mozna zamontowac xsenony ja mam juz 4 miesiace i nic sie znimi nie dzieje zapraszam domnie dooo prezentacji autka pokazane sa swiatla i jak swieca
[ Dodano: 2008-12-03, 20:37 ]
kolega miał w takich lampach xsenony ponad 2 lata lamy nic nie matowieją i nie topnieją w sumie nawet mocno sie nie grzeją powiem wam ze w lampie szklanej bardziej sie nagrzewa niż w plastiku
Pozdrawiam
hej mam pytanko ty masz plastikowe klosze ?? nic się z nimi nie dzieje???
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości