Lampy przednie od FK

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Lampy przednie od FK

Postprzez Rocking82 » 11 paź 2009, o 18:49

Cześć!
Muszę wymienić lampy przednie bo słabo świecą. Co sądziecie o tych lampach:

http://moto.allegro.pl/item756896636_la ... _eyes.html

Czy warto je brać bo trochę podejżane, że tak tanio (szklane klosze :zdziwko: ), czy ktoś ma podobne, jak jest z jakością tych lam, jak świecą (żarówka H7)?

Podają, że lampy te mają homologację E4 - czyli jak myślę HOLANDIA. Jak to jest z legalnością i przeglądami.

Z góry dzięki za odp.
Rocking82
Berbeć

Lampy przednie od FK

Postprzez krisss.79 » 11 paź 2009, o 20:18

Kolego ja mam takie same tylko ze w wersji chrom,lampki fajne ,szklany klosz, E4 jest to homologacja europejska wiec na przegladzie nie ma z nimi problemu.Ja je kupilem za 530zl Z pol roku temu, wiec mysle ze cena jest :ok: .Jak dlamnie to troche slabo swieca ,tzn:swiatko jest rozproszone,ale lampki wizualnie extra :super:
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
krisss.79
Badacz tematu

Postprzez habcio » 11 paź 2009, o 21:35

jesli faktycznie zalezy Ci na jakości swiatla a potem na wyglądzie to zapytaj o te lampki strzelinistego on wlasnie niedawno je kupil predzej mial helle ala golf IV, wiec Ci powie ktore lepiej swieca, ja osobiście mialem kilka róznych kompletów lamp przednich i powiem tak:
nr 1 projektory TYC z krzyzykiem (chyba najlepsza jakość z dostępnych zamienników na rynku)
nr 2 h1 + h1 ori hella
nr 3 h4 BOSCH
nr 4 in.pro z soczewka ringami i kierunkiem - fakt kupilem uzywane ale i tak jest to jakies nieporozumienie!!! światla krotkie słabe a dlugie to jakies dwa placki na drodze :dobani: tu mawet markowe zarówki nie pomagaly, a generalnie to uzywam philips blue vision
tyle odemnie, moze cos Ci to pomoze ;-)
habcio
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 11 paź 2009, o 23:23

dokladnie kupilem takie lampki i jak pisal kolegakrisss.79, swiatlo jest troche rozproszone ale daje rade, dalem za nie 500zl calkiem niedawno, maja szklane klosze i homo E4 - jeden minus zeby wymienic zarowke musisz wyciagac cala lampe poniewaz z tylu nie ma plastikowego zamkniecia tylko guma ktora sie wciska w specjalne szpary

hella a`la mk4 swieca lepiej niz fabryczne swiatelka ale maja strasznie delikatna budowe odblysnikow - delikatnie za mocno wcisniesz zarowke i cale wnetrze wypada z zatrzaskow

soczewka tez dobrze swieci bo skupia swiatlo ale ja w golfach nie widze soczewki nie wiem czemu tak samo jak projektory - aut z nimi wyglada jak zaba ale to tylko moje zdanie

powiem w skrocie - jezeli zalezy ci na super oswietlonej drodze kup projektory lub hella a`la mk4 natomiast jezeli chcesz by auto prezentowalo sie groznie to FK pasuja idealnie

FK tak wygladaja na samochodzie
http://images43.fotosik.pl/209/258f2a29b1d5afe0med.jpg
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c74 ... 078a0.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8a ... 1b70d.html

PS kupowalem u tego goscia ktorego link z allegro podales
strzeliniasty
Members

Postprzez killah » 12 paź 2009, o 07:50

chciałbym dodać że soczewka na żarówce mija się z celem ponieważ przy wyjsciu światła ze soczewki na starcie traci się 700 lumidów światła. Lepiej kupić do tego jakiegoś zenona bo wtedy do dopiero jakoś świeci
killah

Postprzez Legionista » 12 paź 2009, o 08:41

Nie powiem ładne lampeczki ale ja osobiście bym celował w projektory TYC.
W projektorach dasz xenon i jest git....
Jedne i druge sa fajne lampeczki, ale sam musisz zdecydowac czy ci zalezy na wyglądzie czy na dobrej widoczności w nocy...
Legionista
Members

Postprzez sitek699 » 12 paź 2009, o 09:01

No lampki fajne jakosc swiatla lipa ale daja rade teraz sie zastanawiam jakie wsadzic zarowki do nich bo te co sa h7 slabo w nocy daja
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
sitek699
Members

Postprzez strzeliniasty » 12 paź 2009, o 11:01

sitek699, ja wlozylem OSRAM NIGHTBREAKER na mijania i drogowe i jest git
strzeliniasty
Members

Postprzez sitek699 » 12 paź 2009, o 12:57

no dobra Strzeliniasty kupie takie jak proponyjesz a lepij swieca od tych orginalnych co sa w komplecie lamp>?
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
sitek699
Members

Postprzez strzeliniasty » 12 paź 2009, o 13:02

sitek699, daja mocniejsze swiatlo i nie zolte tylko bialawe
strzeliniasty
Members

Postprzez Rocking82 » 12 paź 2009, o 15:37

Dzięki wszystkim za odp. Chyba zdecyduję się na te lampki. Nie chodzi mi wyłącznie o wygląd. Ważniejsze jest żeby lampy spełniały swoją podstawową funkcję. A na pewno nowe będą lepiej świecić od starych. W lampach, które mam aktualnie - H4 - mam właśnie żarówki OSRAM NIGHT BREAKER 90% i świecą o niebo lepiej od standardowych, jednak nie tak dobrze jak bym chciał. Problem w tym że stare lampy zaczęły mi w dodatku parować, wiem że można je uszczelnić, ale nie wiem na jak długo by to pomogło. A że i tak wymianę lamp miałem w planach to koniec końców wymieniam.
Podsumowując: mam przeznaczone na lampy 500 zł. Za tą sumę FK wydają się najlepsze, bo posiadają szklane klosze, a z wyglądu są groźne :-D
Rocking82
Berbeć

Postprzez sitek699 » 12 paź 2009, o 15:52

powiem ci ze i nowe paruja :( i nawet jak uszczelnisz :(
sitek699
Members

- - -

Powrót do Stylizacja