Maksymalne przyciemnienie szyb

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez morsdicti » 21 lis 2008, o 23:18

Mam takie pytanie chodzi mi o to auto ..... http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6935450 pomijając kwestie wiejskiego tjuningu (tylne lampy, wydech he ) ... chodzi mi o te szyby ... czy one nie są za mocno przyciemnione ?

auto ma podobny kolor do mojego nieco jaśniejszy i chciałbym u siebie też przyciemnić szyby tylko nie komplet z tyłu a wszystkie na raz .... i moje pytanie jest następujące czy jak przyciemnie szyby do tego poziomu jak zrobił to koleś z tego Golfa którego przedstawiłem to czy będzie to zgodne z prawem ? czy już za mocno ... polecacie mi przyciemnić tak jak on czy nieco jaśniej ?

dzięki :)
morsdicti
Members

Postprzez Firestone » 21 lis 2008, o 23:32

przednia i przednie boczne muszą mieć przepuszczalność 75% a tylna i tylne boczne nie mają ograniczeń

ten z ogłoszenia raczej nie trzyma się tych norm
Firestone
Czytacz

Postprzez renifer24 » 22 lis 2008, o 00:15

Nie wiem czy wiecie ale nawet teoretycznie oryginalne szyby nie maja 100 % przepuszczalnosci . Zakladajac nawet najslabsza folie to spada ponizej 75 % .Wiem bo to przerabialem na przegladzie. Diagnosci maja super sprzet by to zbadac. Takze ja nie polecam z przodu ale z tylu to mam koste jek diabel
!!!! Sprzedam mojego golfika !!!!!
1994 r
renifer24
Czytacz

Postprzez Allwall » 30 lis 2008, o 19:25

dołączam sie do tematu, czy szyby mozna przyciemniac tylko folią? i czy latem ta folia sie nie będzie odklejać?
Allwall

Postprzez renifer24 » 30 lis 2008, o 19:36

Allwall ja mialem wszystkie auta oklejone folia. Latem czy zima nie bylo problemu nawet ogrzewanie tylniej szyby nie robi wrazenia na folii. Tylko dobra rada nie zakladaj folii super dark black - zero widocznosci w nocy . Mialem taka i zerwalem , teraz mam black i jest ok [przynajmniej cos w nocy widze ]

Jest jeszcze druga metoda - piecowy natrysk ale to strasznie drogie [ gdzies na poludniu to robia ]
1994 r
renifer24
Czytacz

Postprzez Allwall » 30 lis 2008, o 19:47

a samemu mozna to łatwo oklejać? czy lepiej dac do jakiegoś zakładu?
Allwall

Postprzez renifer24 » 30 lis 2008, o 19:59

http://www.golf3.pl/topics11/auto-folie-vt1893.htm tam opisalem sposob oklejania folia [ dosc dokladny ] , zapraszam do lektury
1994 r
renifer24
Czytacz

Postprzez Allwall » 30 lis 2008, o 23:29

dzięki wielkie :ok:
Allwall

- - -

Powrót do Stylizacja