malowanie felg

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

malowanie felg

Postprzez papi90 » 9 wrz 2011, o 17:53

Witam chciałbym wymalować swoje felgi stalowe zastanawiam się nad białym ale czytałem na 4um że po zimie nadają się do następnego malowania więc teraz zastanawiam się nad czarnymi lub jakiś rzucający się w oczy kolor ostra czerwień lub Orange. Moje pytanie chce malować to w piwnicy (brak garażu) chciał bym żeby ktoś mi napisał co muszę kupić jakie papiery jaki spray i jak co po kolei robić od początku do końca jak można do prosił bym o jakieś linki z allegro do preparatów które będą mi potrzebne wiem jestem wymagający hehe
:) z góry dziękować PozdraVWiam
papi90
Badacz tematu

malowanie felg

Postprzez Joker » 10 wrz 2011, o 12:41

Najlepiej to daj je do piaskowania i będziesz miałproblem na lata z głowy.
Ale jak chcesz malować sam to musisz naprawdę dobrze oczyścić z rdzy najlepiej kup szczotkę drucianą na szlifierkę kątową. Potem dobrze odtłuścić
(benzyna ekstrakcyjną) na wyczyszczone i odtłuszczone fele dajesz dwie cienkie warstwy podkładu, na nie dwie koloru(ja kupiłem laker do felg motipa)
A potem jeszcze pryskasz na to bezbarwnym i pomalowane.
Joker
Gaduła

Postprzez kaczaza5 » 11 wrz 2011, o 13:46

Ważna sprawa, że to chyba musi być tak jak kolega pisze lakier do kół, bo podczas hamowania wydziela się sporo ciepła, i jak pomalujesz to czymś tanim to Ci może ściemnieć albo popękać lakier...
Tanie graty do golfa mk3 kombi - coś Cię interesuje? Pisz @, gg, lub PW
kaczaza5
Berbeć

- - -

Powrót do Stylizacja