Moderator: Moderator
Te żarówki dają ładne białe światło pod warunkiem jak mają odpowiednie napięcie.golf 1.4 napisał(a): Mam osramy Night breakery Plus i dobrze świecą ale barwa jest żółta a szukam białej
Gesiu_15 napisał(a):golf 1.4, polecam ci Tungsramy + 90 lub +120 % . Bardzo dobre żarówki i w dobrej cenie
Do tych żaróweczek przerobić instalację czyli dołożyć przekaźniki lamp i wtedy będziesz jeździł jak za dnia
golf 1.4 napisał(a):Lampy soczewkowe są.
golf 1.4 napisał(a):Autko to Skoda Superb 2003 2.8 v6
golf 1.4 napisał(a): Jakie wybrać te żarówki?
Nie są potrzebne,ale to dziwne,żeby w takim aucie żarówka Osram Night Breaker świeciła na żółto.Miałem je w soczewce na przekaźnikach i świeciły super,a zmieniłem je na Tungsramy, bo za często się paliły.golf 1.4 napisał(a):Autko to Skoda Superb 2003 2.8 v6 (nowy nabytek) i lampy są ori Hella więc przekaźniki chyba nie są tu potrzebne.
Tak świecą białym światłem,a co do świecenia dalej to jest to chwyt marketingowy.Lampy masz ustawione to po zmianie żarówki nie zaświecą ci 100 metrów dalej.Żarówka ma mocniejszy snop światła i lepiej oświetla.golf 1.4 napisał(a): A te tungsramy mają białą barwę? i ile metrów dalej świecą?
Przed tym zmierz napięcie jakie masz na żarówkach na odpalonym silniku.Na razie kupię te Tungsramy +90 i zobaczę jak to się spisuje.
golf 1.4 napisał(a):ten silnik jest tak wielki że tam w ogóle nie ma miejsca...
golf 1.4 napisał(a):napięcie w golfie i wyszło 13,06V
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości