Montaż ksenonu w in.pro

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Montaż ksenonu w in.pro

Postprzez DrSzpila » 3 gru 2008, o 21:26

Witam.

Posiadam lampy In.Pro a'la Golf IV R32 i mam pewien problem z której strony w dekielku wywiercić dziurę, bo jest dość ciasno, a nie chce zepsuć dekielków. Miałem 2 reflektory /soczewkowe pewnie pamiętacie i w nich żadnego problemu nie było a tu in pro i jest problem :/. Może ktoś juz montował w takich lampach? Czekam na odpowiedz.

[ Dodano: 2008-12-04, 22:33 ]
Nikt nie potrafi pomóc?

[ Dodano: 2009-03-29, 21:44 ]
Odświeżam, bo nadal mam ten problem.
DrSzpila
Members

Montaż ksenonu w in.pro

Postprzez Sistemo » 3 kwi 2009, o 19:27

Witaj DrSzpila,
mam te same lampy co Ty i mam zamontowany do nich xenon :-) Pierwsze pytanie jakie Ci zadam, to jaki masz zestaw zenonowy :?: Ja w swoich IN.PRO. zamontowałem żarniki bez żadnego problemu z tym, że dekielki trochę odstają, bo żarniki z tyłu mają kabelki. Najważniejsze, że zatrzaski wskoczyły na swoje miejsce :mrgreen:
----->MÓJ MK3<-----
Serdecznie zapraszam do oglądania i komentowania:)
nowe foty- str. 3, 4, 5
Sistemo
Czytacz

Postprzez DrSzpila » 5 kwi 2009, o 00:01

Sistemo napisał(a):Witaj DrSzpila,
mam te same lampy co Ty i mam zamontowany do nich xenon Pierwsze pytanie jakie Ci zadam, to jaki masz zestaw zenonowy Ja w swoich IN.PRO. zamontowałem żarniki bez żadnego problemu z tym, że dekielki trochę odstają, bo żarniki z tyłu mają kabelki. Najważniejsze, że zatrzaski wskoczyły na swoje miejsce
Włąśnie mam taki problem a jak mocno docisnę dekielki i zatrzasnę to lampa idzie w górę :/... Żarniki H7 4300K.
DrSzpila
Members

Postprzez Sistemo » 5 kwi 2009, o 10:53

DrSzpila napisał(a):a jak mocno docisnę dekielki i zatrzasnę to lampa idzie w górę :/ ...

hmmm, ja nie miałem tego problemu.. też musiałem docisnąć ale lampa wcale się nie przesunęła. Masz wsadzone zaślepki na miejsce silniczków czy wsadziłeś silniczki :?:
----->MÓJ MK3<-----
nowe foty- str. 3, 4, 5
Sistemo
Czytacz

Postprzez DrSzpila » 5 kwi 2009, o 12:19

Sistemo napisał(a):Masz wsadzone zaślepki na miejsce silniczków czy wsadziłeś silniczki
zaslepki, bo jeden z silniczków nie pasował był za krótki.
DrSzpila
Members

Postprzez Sistemo » 9 kwi 2009, o 23:23

najlepiej, żebyś upewnił się czy końcówki zaślepek wsadzone są w otwory w środku lampy (chodzi mi o te metalowe kulki na końcu zaślepki, które wsuwa się w taką wsuwkę) możliwe, że jedna lub dwie nie są wsunięte i nie trzyma to lampy w prawidłowej pozycji. Jeśli jednak są na swoim miejscu, to nie mam pomysłu.
Postaraj się wtedy wcisnąć dekielki na lapy i je ustawić ;-)
----->MÓJ MK3<-----
nowe foty- str. 3, 4, 5
Sistemo
Czytacz

- - -

Powrót do Stylizacja