Najlepsza modyfikacja- brak modyfikacji

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Jacol » 14 kwi 2009, o 11:43

Nie wszystko co Helli jest dobre.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Postprzez LeszekGT » 14 kwi 2009, o 15:49

Ja uważam, że Hella Black to bardzo dobry pomysł, mam na myśli oczywiście te ciemne autka. Biały, czy srebrny nie wygląda dobrze na tych lampach.
Trochę się nie zgodzę z tych "pójściem w serię", bo takie zabiegi można wykonywać na mk1, czy mk2, które swoje lata mają. Seria bez rdzy w takim przypadku to duże COŚ!
Kwestia projektorów to znów element który pasuje głównie do czarnych autek. Uważam że z czarnym znaczkiem, albo bez znaczka wyglądają świetnie. Ale no wlaśnie, ten grill bez znaczka... To temat ciężki, jest dla mnie rzeczywiście za dużym odejściem, dlatego na pewno nie zrobię takiej przeróby.
Ja wszystko co robię w aucie ma kierunek ku polepszeniu wyposażenia autka oraz jego delikatnemu upiększeniu. Stąd u mnie sportowy wydech, który nie wyje, stąd decyzja o domontowaniu elektrycznych szybek i halogenów. Chciałbym wmontować mu nawet klimę, ABS i poduchy, ale niestety jest to zabieg totalnie nieopłacalny.
Uważam, że jak ktoś ma dobre zdolności do upiekszania autka, nawet kosztem wygladu odbiegającego mocno od serii, to czemu nie? Przecież autko wygląda ślicznie, aż miło popatrzeć jak ktoś jedzie z lekką glebą na polerowanych mercach.

Cały ten temat zahacza jednak o gusta i guściki, które nie powinny być komentowane. Ale wiem, że autor tematu miał inny zamysł. Niech każdy wyrazi się w swój osobisty sposób ;)

Reasumując: też jestem przeciwnikiem laminatów, siatexu, szpachlexu, lusterek m3, brewek, badlooków, pseudoksenonów i co tam się da jeszcze wymyślić ;)
LeszekGT
VIP

Postprzez Adi » 14 kwi 2009, o 23:16

Eero, każdy ma swoje przekonania.Modyfikacje sa dobre o ile są zrobione z gustem. Niepisze tu o siatexach spojlerach z allegro itp.
Adi

Postprzez Imper » 15 kwi 2009, o 00:25

Jacol, wiec zdefiniuj mi pojecie wies tunigu? nie powiem spora czesc Twojej wypowiedzi jest swieta prawda ale jest to jedno ale...
Imper
Members

Postprzez Jacol » 15 kwi 2009, o 07:21

LeszekGT napisał(a):Cały ten temat zahacza jednak o gusta i guściki, które nie powinny być komentowane.

Gusta i gusciki. Tylko z tymi ostatnimi jest tak samo jak ze sluchaniem dody lub britney. Jasne, moze sie komus to podobac, ale nie mozna siedziec cicho kiedy autentycznie poglebia sie autyzm naszego spoleczenstwa lubujacego sie w, bez oszukiwania, w gownie.

Jacol
Badacz tematu

Postprzez LeszekGT » 15 kwi 2009, o 15:10

Ja tam szanuję zdanie innych i ich decyzje tuningowe. To ich sprawa. Ja mogę ewentualnie podrzucić pomysł żeby nie stali się pośmiewiskiem na ulicy.
A jak ktoś słucha Dody to niech sobie słucha. Nie masz na to żadnego wpływu.

Ja robię autko tak, żeby nie gwałcić niczyich oczu.
LeszekGT
VIP

Postprzez kermid » 15 kwi 2009, o 16:51

Nie na widzę tuningu na siłę drażni mnie takie zachowanie ludzi którzy chcą się wyróżnić na ulicy,dowalając do swojego auta jakieś spojlery itp(ostatnio takie coś widziałem,tylni spojler w oplu sięgał wyżej niż linia dachu)Naprawdę są inne sposoby wyróżniania się na drodze,ładne fele,wszystkie plastiki pod kolor auta,jeszcze jakaś dobra polerka lakieru,czysty środek,to robi wrażenie a nie robienie z auta choinki.Takie jest moje zdanie,ale polska to wolny kraj i każdy zrobi jak zechce
kermid
Badacz tematu

Postprzez noname_conek » 15 kwi 2009, o 17:00

fajny te temat kurde :D :ok: chciałbym napisać coś od siebie ale jednak się potrzymam bo dopiero się rozpęta wojna ;-) :cisza: ale bee śledził temat :P
noname_conek
Gaduła

Postprzez Stealth » 15 kwi 2009, o 17:09

noname_conek, a pisz to wolny kraj - wolność słowa panuje. Warto temat ciągnąć dalej więc pisz waszmość. :-)
Stealth
Members

Postprzez Mazz » 15 kwi 2009, o 20:37

Witam i ja też wtrącę parę groszy :P nie mogę zgodzić się z niektórymi wypowiedziami ,
wiele osób myli tuning optyczny z wieś tuningiem , poza tym tak jak piszecie każdy ma swoje gusta więc jeden skupia się głównie na car audio, 2 na wyglądzie, 3 na stanie technicznym ale mimo wszystko jak na dzisiejsze czasy zwykły seryjny golf postrzegany jest jak maluch 5 - 10 lat temu zresztą wiem to po swoim przykładzie wystarczyło że zmieniłem koła , obniżyłem i założyłem lekko sportowy tłumik a już nieznajomi podchodzą ,pytają ,podziwiają dlatego nie mogę się do końca zgodzić ,ale mimo wszystko jest jedna rzecz która decyduje o wszystkim $$$ :D
ps. temat jak woda więc ...
Mazz
VIP

Postprzez Jacol » 15 kwi 2009, o 20:46

Ale golf po obnizeniu i doklejeniu spojlera dalej jest takim samym, wyjatkowo pospolitym autem tak jak maluch. Nie ukrywajmy ani nie wstydzmy sie tego, ze po polsce jezdzi golfow od zaje bania i mozna tym rzygac. Jesli ktos chce sie wyrozniac to nie kupuje golfa tylko mazde, albo alfe. Takie zatrzesienie golfow na naszych drogach to bardzo pozno spoznione marzenia o niemieckim aucie i ludzie z zachodu dzisiaj moga na to patrzec z politowaniem, ze stac nas na 15 letnie fury dopiero teraz. To, ze jestesmy smietnikiem europy to wiadomo od dawna, polak lyka auta, uzywane ciuchy, chinska tandete jak mlody pelikan no ale ktos musi. W innych panstwach jest jeszcze gorzej.

Mazz: wytlumacz mi roznicie miedzy tuningiem optycznym a wies tuningiem bo <miodek>generalnie to stwierdzenie nie jest poprawne</miodek>

Jacol
Badacz tematu

Postprzez Mazz » 15 kwi 2009, o 21:20

Mazz: wytlumacz mi roznicie miedzy tuningiem optycznym a wies tuningiem bo <miodek>generalnie to stwierdzenie nie jest poprawne</miodek>

Ja za wieś tuning uważam :
:arrow: np to :kwasny: ;/ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79a ... 977e1.html
:arrow: zbyt wielkie spojlery http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ade ... 419d6.html
:arrow: zbyt wielka chęć pokazania mocy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/741 ... df850.html
:arrow: próba zrobienia z malucha porshe http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f96 ... 373ac.html
:arrow: wstawianie loga innych firm (patrz foto) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek
/09eef49e64bc3f6b.html
:arrow: wstawianie drzwi otwieranych do góry w kultowych autach np mk I
:arrow: naklejki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/46c ... 9cb7b.html

Napisałem to w takiej formie gdyż ciężko to określić słowami
Ostatnio edytowano 15 kwi 2009, o 21:29 przez Mazz, łącznie edytowano 1 raz
Mazz
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Stylizacja