Najlepsza modyfikacja- brak modyfikacji

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Jacol » 15 kwi 2009, o 21:28

No wlasnie to jest tuning optyczny :p Ale tylko czepiam sie slowek wiec spoko. Z calym postem sie zgadzam.

Dlaczego duzy spojler pasuje tylko do Mitsu Evo i Subaru Imprezy ? Taka rozkminke ostatnio mialem widzac zwiesniaczona calibre oraz pierwsze Audi A4 z duzym spojlerem na tylnej klapie. O ile walor uzytkowy pomine, to stylistycznie wyglada to prawie zawsze paskudnie. Wyjatkiem sa wlasnie te dwa auta, ktore bez nich byly by poprostu nijakie. Fur WRC nie biore pod uwage bo to inna bajka.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Postprzez kev » 19 kwi 2009, o 11:31

Wszystko musi być ze smakiem.

Dla mnie optymalny tuning zewnętrzny to gleba + fajne felgi i niskoprofilowe oponki. Poprawia to w kazdym wypadku stylistykę samochodu.

Co do innych rzeczy to tylko i wyłącznie seria.

A i jeszcze słówko o spojlerach. Jak nie mialem lotki na tylnej klapie to jakoś tak nijak wyglądał mój gofer a odkąd ją mam i to pomalowaną w kolorze nadwozia to tył auta nabrał kształtu i charakteru.
DIAGNOSTYKA SAMOCHODOWA - WSZYSTKIE MODELE
kev
Czytacz

Postprzez Leito » 19 kwi 2009, o 11:38

kev napisał(a):A i jeszcze słówko o spojlerach. Jak nie mialem lotki na tylnej klapie to jakoś tak nijak wyglądał mój gofer a odkąd ją mam i to pomalowaną w kolorze nadwozia to tył auta nabrał kształtu i charakteru.

Zgadzam się ;) Ja to samo odczułem :D
Leito
Members

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez jerro » 20 kwi 2009, o 11:08

Mam Golfa bez żadnych upiększeń i jestem z tego dumny (jedyne zmiany, to boczne- białe kierunkowskazy i alusy na lato). Za to ile radości sprawiają mi sytuacje, gdy podjeżdżam na wymianę oleju i po otwarciu klapy słyszę mechanika: ...ooo...k... Gienek, chodź coś zobaczysz...,a potem z kanału: ...ty Gienek, tu nawet korek jest na błysk... . Albo mina autostopowicza,który po otwarciu drzwi patrzy na swoje buty i mówi, że ma w plecaku foliową torbę to sobie podłoży...Tak mnie biedula rozczulił tym gestem,że zboczyłem z trasy te marne 7 km i zawiozłem go na miejsce. Cieszy mnie, gdy diagnosta bez słowa stawia stempelek w dowodzie trzynastoletniego auta i ten uśmiech obsługi stacji benzynowej , kiedy mówię: do pełna poproszę. A mogę sobie na to pozwolić, bo nie wydaję pieniędzy na rzeczy zbędne. Moje auto ma jeżdzić, a nie grać najgłośniej na osiedlowym parkingu. No, ale każdy ma swój gust i swoje priorytety. Pozdrowienia dla wszystkich "seryjnych".
jerro
Czytacz

Postprzez kev » 20 kwi 2009, o 14:31

jerro napisał(a):Mam Golfa bez żadnych upiększeń i jestem z tego dumny (jedyne zmiany, to boczne- białe kierunkowskazy i alusy na lato). Za to ile radości sprawiają mi sytuacje, gdy podjeżdżam na wymianę oleju i po otwarciu klapy słyszę mechanika: ...ooo...k... Gienek, chodź coś zobaczysz...,a potem z kanału: ...ty Gienek, tu nawet korek jest na błysk... . Albo mina autostopowicza,który po otwarciu drzwi patrzy na swoje buty i mówi, że ma w plecaku foliową torbę to sobie podłoży...Tak mnie biedula rozczulił tym gestem,że zboczyłem z trasy te marne 7 km i zawiozłem go na miejsce. Cieszy mnie, gdy diagnosta bez słowa stawia stempelek w dowodzie trzynastoletniego auta i ten uśmiech obsługi stacji benzynowej , kiedy mówię: do pełna poproszę. A mogę sobie na to pozwolić, bo nie wydaję pieniędzy na rzeczy zbędne. Moje auto ma jeżdzić, a nie grać najgłośniej na osiedlowym parkingu. No, ale każdy ma swój gust i swoje priorytety. Pozdrowienia dla wszystkich "seryjnych".

O znam to :) Do mnie jak ktoś wsiada to mówi " O k... jak tutaj czysto, ale błysk"
Ostatnio nawet żartują niektórzy, że zedrę lakier jak będę tak często mył autko :P
Z tym tankowaniem to też prawda. Są ludzie, którzy tuningują auta a potem nie mają na paliwo i autko stoi pod domem. To jest zła droga moim zdaniem. Albo jadą na stacje i tankują "za 30 albo za 40" bo reszta poszła na nowe lampy.
DIAGNOSTYKA SAMOCHODOWA - WSZYSTKIE MODELE
kev
Czytacz

Postprzez Hemi » 20 kwi 2009, o 15:14

Ja kupiłem golfa GT na niskim zawieszeniu, ze sportowym tłumikiem... pojeździłem 2 lata i starczy... teraz jest normalne zawieszenie i zwykły "fabryczny" tłumik. Jedyne co zmieniłem to przednie kierunki - z pomarańczowych na białe bo mi się bardziej podobają. Ogólnie nie jestem fanem tuningu, ale na dobrze (z głową :!: ) zmodyfikowane auto lubię popatrzeć.
3,5 roku, 60 000 km... nadszedł czas rozstania :(
był VW GOLF III GT 1.8
jest OPEL VECTRA B KOMBI 1.8
Hemi
Czytacz

Postprzez Leito » 20 kwi 2009, o 15:21

No grunt to mieć rozsądek w tuningu... ;)
Leito
Members

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Stylizacja