Opik napisał(a):a czemu na folii na wyświetlacze znikają?
mozesz rozwinąc temat jakie wyświetlacze?
Moderator: Moderator
Radi mk3 napisał(a):Z folią tez można zrobic wioske np przyciemnić sam tył:) jak już sie bawić to albo wszystkie (bez przedniej czołowej oczywisćie)albo wcale i byle nie jakieś kolorowe lustra czy coś na ten styl
bialy 97 napisał(a):Musisz mieć 70 % przepuszczalności światła
Radi mk3 napisał(a):Powietrze przez folie nie przejdzie mozna spróbowac zrobić igłą dziurke nastepnie wokół niej palcem podociskac
Radi mk3 napisał(a):Opik napisał(a):a czemu na folii na wyświetlacze znikają?
mozesz rozwinąc temat jakie wyświetlacze?
chomik napisał(a):Oklejanie aut folia wylewaną , przyciemnianie szyb samochodowych.......robie to codziennie przed sniadaniem , po sniadaniu ... przed obiadem ... do godziny 17 ... 5 dni w tygodniu ... ale ja sie chyba nie znam .... wiadomo pęcherze po 1cm nie znikną same ... jedyną opcją ratunku jest jego przebicie i delikatne usunięcie powietrza z pod foli , poxniej wygrzanie miejsca . jednak po takim zabiegu folia trzaśnie jak przyjdą mrozy . Jednak gdy po oklejeniu szyb mamy pełno malutkich pęcherzyków wystarczy delikatnie podgrzac opalarka i delikatnie rakielka wyciganac pęcherze z pod foli . Ta operacje trzeba wykonać na świerzym kleju ... wtedy wszystko bedzie ok ... dopóki woda nie wyparowała z pod folii . Nastepnie wygrzac cała folię aby klej sie rozpłynał a folia załapała nowy kształ i po problemie . Bardzo częstym błędem przy oklejaniu szyb jest nierównomierne i za słabe wyciągniecie wody z pod folii , ktora w nadmiarze nie ma gdzie wyparować i reaguje z klejem tworząc pełno małych bąbli... na które nie ma już ratunku . Niestety jako, że jest to folia transparentna i widać wszystkie skazy po naszej próbie ratunku folii ....najlepszym rozwiązaniem jest oklejenie szyby od nowa albo oddanie do oklejenia szyb specjaliście który oklejając szyby na mokro nie pozostawi ani jednego nawet najmniejszego bąbla
Radi mk3 napisał(a):Nie porównujmy foli ochronnej na wyświetlacze z ta naklejana na szyby bo ta na wyświetlacze niema żadnego kleju w porównaniu do tej na szyby można ja odklejać i przyklejać dowoli a tą na szyby po odklejeniu już nie przykleisz
Radi mk3 napisał(a):niema żadnego kleju w porównaniu do tej na szyby
Radi mk3 napisał(a):Radi mk3 napisał(a):niema żadnego kleju w porównaniu do tej na szyby
Przeczytaj jeszcze raz. Miałem na myśli że folie do szyb (dobrej marki oczywiscie) mają mocniejszy klej. Folie taką po odparowaniu wody cięzko jest odkleić od szyby a jak idzie zostawia za sobą sporo kleju na szkle którego cięzko jest usunac nawet rozpuszczalnikiem
Radi mk3 napisał(a):w porównaniu do tej na szyby można ja odklejać i przyklejać dowoli a tą na szyby po odklejeniu już nie przykleisz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości