niebieskie swiatla pozycyjne

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez marcinkoz2910 » 29 gru 2008, o 23:16

shrek8989 napisał(a):Ja do Mk4 zalozylem biale LED-y i daja lekki odcien niebieskiego koloru... Fajnie towyglada...
czyli masz zimny bały ;] i tak jak piszesz daje on lekki niebieski odcień
marcinkoz2910
Members

Postprzez kajtek » 29 gru 2008, o 23:32

marcinkoz2910 napisał(a):kajtek, konieczne bo jak masz światła barwy białej w aucie to zwykły postój to brzydzi :/ a tak LED daje białe światło

tak jak piszesz... u mnie dla przykładu powstał taki kontrast w barwie

Obrazek

Teraz jeszcze tylko ładne ledy na postój i wkońcu będe miał normalnie świecące lampki ;-)
kajtek
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 29 gru 2008, o 23:35

kajtek, tam masz albo ksenon albo żarówki bi-ksenon, a co do pozycyjnych to albo masz tam żarówkę albo białe LEDy ale z odcieniem ciepłym
marcinkoz2910
Members

Postprzez kajtek » 29 gru 2008, o 23:56

marcinkoz2910 napisał(a):kajtek, tam masz albo ksenon
hehe chyba chciałbym miec ten ksenon :-P tam są żaróweczki z marketu 8zł/szt (kupiłem na próbe tańsze) i dają taką właśnie barwe, takie same też zapodałem sobie na światła długie... a co do pozycyjnych to są tam żarówki które tak na żółto świecą i niebawem je zastąpie ładnymi białymi diodami :]
kajtek
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez strzeliniasty » 2 sty 2009, o 15:35

Zaba2 napisał(a):Skoro nam policja wlepia mandaty to po co je sprzedaja?? Niech sie przejda do sklepow i im wlepia mandaty a nie nam :-)

niebieskie oswietlenie jest nielegalne policja wlepia mandaty lub zabieraja dowody a co do sprzedazy to sprzedawca ktory sie w przepisach orielntuje powie ci ze ten kolor swiatla nie ma homologacji i ze montujesz na wlasna odpowiedzialnosc a drugi kierujac sie checia zyskow sprzeda ci nic nie mowiac. ja kupilem LED niebieskie w postojowki i jak przyszla paczka w srodku byla notka ze "te zarowki nie posiadaja homologacji i montujesz je na wlasna odpowiedzialnosc" jezdzilem z nimi rok i przy kontroli pierwsze co to kolor swiatel pozycyjnych i wymiana na zwykle a drugie to czy program do nawigacji mam legalny :P hehe.
strzeliniasty
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Stylizacja