Nowe lampy + ksenony

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Nowe lampy + ksenony

Postprzez Jacol » 26 paź 2008, o 19:24

Hej.

Wiem, ze troche juz dyskusji na ten temat bylo na forum, zarowno w kwestii doboru lamp jak i samych ksenonow. Oczywiscie w moim wypadku jak zwykle musi byc troche niestandardowo i aby nie rozbijac moich problemow na kilka watkow, chcialbym aby w jednym temacie, w miare mozliwosci oczywiscie, zostalo podanych kilka sugestii, porad i rozwiazan. No to lecim:

Mam standardowe reflektory na zarowke H4. Kusi mnie, wymienic je na reflektor z soczewka oraz oczywiscie, zalozyc zarniki ksenonowe. I tu jest klopot.

Do wyboru z nowych lamp mamy oryginalna Helle o ktorej moge zapomniec bo jest dla mnie za droooogaaaa, In.Pro, Depo, jakis Sonar i inne wynalazki. 99% z nich ma angel eyes ktore to na starcie mi nie pasuja. Nie ma sensu sie rozwodzic dlaczego, poprostu ma ich nie byc.

1. Czy w takich lampach jak In.Pro da sie te ringi poprostu "odlaczyc" aby nie swiecily ?

2. Reflektor soczewkowy. Najbardziej mazy mi sie reflektor o dwoch soczewkach ale takich na allegro nie ma. Gdzie je zdobyc, za ile i jakiego producenta wybrac ? Jezeli sa drozsze niz 500zl to przechodzimy do pytania nizej.

3. Na lampy mam ~500zl. Rozumiem, ze jakosciowo, po ultra drogiej Helli nastepna firma to In.Pro tak ?

4. Chcialbym zalozyc biksenon aby dlugie swiatla, rowniez miec biale na soczewce. Problem w tym, ze lampy z allegro sa albo H1 albo H7 wiec musialbym kupic dwa zestawy hidow, 2 palniki na soczewki, i dwa palniki na swiatla dlugie. Taka kombinacja odpada z powodow finansowych. Sa lampy soczewkowe na H4 ? Jakie wybrac ?

5. Jaki zestaw HID (6000k) jest godny polecenia, pomijajac Phillipsy za ~1000zl.

Narazie tyle :)

dzieki za przeniesienie tematu

NIE uzywaj koloru czerwonego i zielonego. Tylko dla Administracji 4um
Ostatnio edytowano 26 paź 2008, o 23:59 przez Jacol, łącznie edytowano 2 razy
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Nowe lampy + ksenony

Postprzez Cysiu_NS » 26 paź 2008, o 23:23

kolego wiec tak odradzam odrazu lampy sonar po niedlugim czasie styki sie przepalaja i soczewka lata sprawdzone juz na paru kompletach niewiem jak z depo ale tez slyszalem negatywne opinie zestaw 6000k w ksenonie jest dobrym wyborem poniewaz swieci barwa dosc biala i nie traci przy tym duzej ilosci swiatla przez barwe ringi da sie odlaczyc a z soczewka na h4 jeszcze sie nie spotkalem wiec musialy by byc 2 komplety zawsze mozesz zalozyc jeden a z czasem dolozyc drugi
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez PiJey88 » 26 paź 2008, o 23:37

Jacol, no to ja się wypowiem:

Jakie lampy?
Ja polecam In.Pro. Mam takie u siebie, mam też kilku znajomych co takie mają, nie słyszałem nigdy aby ktoś złe słowo na nie powiedział, pozatym każdy ci je poleci. Hella? Płacisz za firmę, moze i jakość, ale jakoś nigdy mi nie podchodziły z wyglądu.

Ringi?
In.Pro. produkuje lampy w trzech wersjach:
- soczewka + ringi + kierunkowskaz
- soczewka + ringi
- soczewka
tobie więc ostatnia wersja by najlepiej pasowała, nie mam pojęcia gdzie takie kupić, nie widziałem takich na allegro, ale myśle ze znajdziesz na niemieckim e-bay'u, pozatym będziesz miał taniej.

BiXenon?
Myśle ze raczej nie jest realne zrobienie samemu czegoś takiego na zwykłych lampach które nie są pod to przystosowane. A lamp z podwujną soczewką też nigdy nie widziałem.

Najlepsze rozwiązanie to In.Pro. + Xenon 6000 + dobre żarówki na światła długie

Pozdrawiam ;-)
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Imper » 26 paź 2008, o 23:49

zdecydowanie tak jak napisal PiJey88, na dlugie dajesz lepsze zarowki np philipsa o jasnej barwie i po problemie :)
Imper
Members

Postprzez Cysiu_NS » 27 paź 2008, o 00:47

BiXenon?
Myśle ze raczej nie jest realne zrobienie samemu czegoś takiego na zwykłych lampach które nie są pod to przystosowane.
nie takie trudne robilem kumplowi w audi a4 2004 problemow jakis nie bylo wszystko tak jak zaplanowalismy wiec do zrobienia z tym ze uwazam ze dlugie w ksenonie sa zbedne bo rzadko sie uzywa
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez Jacol » 27 paź 2008, o 09:03

No dobra, wychodzi na to, ze jak ksenony to tylko na swiatla mijania a na dlugie zwykla zarowka. I tu pytanie: Phillips +50% vision czy jakos tak swieca na bialo tak jak BlueVision czy na zolto ?

Da sie odlaczyc ringi w in.pro z ringami ? Jak zrobic aby nie swiecily ?

Jacol
Badacz tematu

Postprzez dawidg87 » 27 paź 2008, o 10:22

ja osobiście jestem posiadaczem tych lampek: http://www.venom24.pl/golf-reflektory-c ... -7834.html i jak na razie jestem z nich zadowolony, ringi świecą białym światłem, w porównaniu do zwykłych seryjnych reflektorów dzielonych HELLI jakie posiadałem, świecą one nieporównywalnie lepiej, jakiś miesiąc temu założyłem sobie ksenon 6000k i jest bosko :D nie wyobrażam sobie jazdy na zwykłych żarówkach teraz.
Co do ich wyglądu to fotka z linku w żaden sposób nie obrazuje go, to zdjęcie to kaszana :D na żywo wyglądają o niebo lepiej. No i są to lampki które na pewno nie będą pasować do każdego koloru nadwozia, ja mam niebieskie autko i wydaje mi się, że to jedyny odpowiedni kolor dla tych lamp w chromie :)
dawidg87
Badacz tematu

Postprzez PiJey88 » 27 paź 2008, o 13:16

Jacol, odłączyć możesz, ale nie masz wtedy postojowych :dobani:
lepiej kupić wersje bez ringów, one mają wtedy małe postojówki wbudowane
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Jacol » 27 paź 2008, o 18:51

Wersja bez ringow by mi pasowala, tylko, ze to prawie niemozliwe aby je dorwac.

Jakie ksenony kupic (firma) i od kogo.

Jacol
Badacz tematu

Postprzez Lukasz MALY » 22 lis 2008, o 17:30

Hey jak nie kupiłeś jeszcze tych lamp to zajżyj tutaj może coś pokombinujesz albo się podpytasz. moim zdaniem poczekaj odłóż więcej kasy i kup coś porządnego aby dawało wymagany efekt. pozdro

http://moto.allegro.pl/item485342681_la ... ro_h7.html
Lukasz MALY
Berbeć

Postprzez Jacol » 22 lis 2008, o 17:41

Spokojnie, jeszcze za biedny jestem aby cokolwiek kupic - narazie to tylko robie wywiad gospodarczy aby znac mozliwosci i opcje. Narazie jestem za lampami FK:

Obrazek

Przerobilbym migacze na postojowki a ringi jakos odlaczyl tylko znowu postoje zamiast migaczow moga dziwnie wygladac w tej lampie.

Lampy ktore podales odpadaja z dwoch powodow:

- przerabianie frontu na Vento (koszty)
- zupelnie mi sie nie podobaja

Jacol
Badacz tematu

Postprzez Lukasz MALY » 22 lis 2008, o 22:58

spoko ja też się rozglądam za lampkami ale ja to za jakimiś ciemnymi jak do mojego

[ Dodano: 2008-11-22, 22:02 ]
aha a chodziło mi o to żebyś się podpytał o podobne lampki bo te są takię ze jeszcze takich nie widziałem. może mają jakieś fajne typowo do golfa robione
Lukasz MALY
Berbeć

Następna strona

- - - https://padeja.pl

Powrót do Stylizacja