Hej.
Wiem, ze troche juz dyskusji na ten temat bylo na forum, zarowno w kwestii doboru lamp jak i samych ksenonow. Oczywiscie w moim wypadku jak zwykle musi byc troche niestandardowo i aby nie rozbijac moich problemow na kilka watkow, chcialbym aby w jednym temacie, w miare mozliwosci oczywiscie, zostalo podanych kilka sugestii, porad i rozwiazan. No to lecim:
Mam standardowe reflektory na zarowke H4. Kusi mnie, wymienic je na reflektor z soczewka oraz oczywiscie, zalozyc zarniki ksenonowe. I tu jest klopot.
Do wyboru z nowych lamp mamy oryginalna Helle o ktorej moge zapomniec bo jest dla mnie za droooogaaaa, In.Pro, Depo, jakis Sonar i inne wynalazki. 99% z nich ma angel eyes ktore to na starcie mi nie pasuja. Nie ma sensu sie rozwodzic dlaczego, poprostu ma ich nie byc.
1. Czy w takich lampach jak In.Pro da sie te ringi poprostu "odlaczyc" aby nie swiecily ?
2. Reflektor soczewkowy. Najbardziej mazy mi sie reflektor o dwoch soczewkach ale takich na allegro nie ma. Gdzie je zdobyc, za ile i jakiego producenta wybrac ? Jezeli sa drozsze niz 500zl to przechodzimy do pytania nizej.
3. Na lampy mam ~500zl. Rozumiem, ze jakosciowo, po ultra drogiej Helli nastepna firma to In.Pro tak ?
4. Chcialbym zalozyc biksenon aby dlugie swiatla, rowniez miec biale na soczewce. Problem w tym, ze lampy z allegro sa albo H1 albo H7 wiec musialbym kupic dwa zestawy hidow, 2 palniki na soczewki, i dwa palniki na swiatla dlugie. Taka kombinacja odpada z powodow finansowych. Sa lampy soczewkowe na H4 ? Jakie wybrac ?
5. Jaki zestaw HID (6000k) jest godny polecenia, pomijajac Phillipsy za ~1000zl.
Narazie tyle :)
dzieki za przeniesienie tematu
NIE uzywaj koloru czerwonego i zielonego. Tylko dla Administracji 4um