Witam. Chciałem dorobić lakier lecz potrzebny mi jest nr lakieru którego nigdzie nie mam . ani w bagażniku ani w książce bo brak jej. Do klapki wlewu kazali mi dać nr lakieru . Może ktoś mi powiedzic p vin jaki mam nr lakieru ? WVWZZZ1HZSB042327
po Vinie nie da się odczytac lakieru to jest produkcja gdzie auto zostało zrobione , rocznik , marka , model i nadowzie , jedynie bagażnik lub książka serwisowa , daj zdjęcie golfa ze strony lewej/prawej za 2 boczną szybą i spróbujemy ogarnac co to za kolor
Radi odkopie trochę temat jest lista kolorów na doppel-wobber, ale było jeszcze takie coś ciekawego jak błąd lakierni, przynajmniej tak słyszałem a wzięło się to z mojego auta, mam kolor LP3G który niby był tylko w moim roczniku 1994 dla GTI zarezerwowany, mam golfa który wyjechał z fabryki jako CL a ma LP3G a nie wg tabeli LY3D
makuxxx14, Było kilka odcieni LP3G w golfie 3 , sam ostatnio oddawałem bo mam też LP3G 1996 rocznik i lakiernik powiedział że LP3G-1/2 i rózniły się w sumie niczym ale inaczej wyglądają , Co prawda mój golf był GL i też miał LP3G wiec nie wiem czemu tak sadzisz
miałem lp3g w 94 r matowiał w oczach jak to akryl , następnym był 95r w LP3G i już był lakier + baza ale klar schodził płatami, teraz mam 96r w tym kolorze i mogę rzec że od tego rocznika w końcu helmuty za czeli kłaść porządnie lakier. a co do roczników 95 to chyba w większości kolorów z bazą schodzi klar bo miałem parę w kolorze zielonym i to samo! A co do sprawdzenia kodu lakieru po vin to ja dzwonię do servisu vw i po podaniu numeru nadwozia serwis podaje kod lakieru.