Parowanie lamp

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Skaktus » 10 paź 2010, o 13:52

swatu, lepiej teraz to zrób, bo w zimie światła będziesz naprawdę potrzebował a takie zakurzenie nie wpływa dobrze na ilość światła.

A i jeszcze jedno do świateł FK - ich odbłyśnik z czasem od wody i pary zaczyna czernieć i się łuszczyć, więc warto by z lampami walczyć odrazu.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 10 paź 2010, o 18:08

Skaktus napisał(a):FK tak mają prawie w standardzie :P
a to dlatego, ze mają sporo otworów w celu wymiany postojówek, a w FK jest 6 sztuk w każdej lampie :-o
prezesik
Members

Postprzez Skaktus » 10 paź 2010, o 18:40

EEE, wątpię że to od otworów. W sonarze którego miałem, były 3 duże otwory z gumowymi rurkami + gumowe zaślepki na żarówki też z otworami i lampy nie parowały. Problem w FK raczej jest taki że są za szczelne po pracy kiedy zasysają wilgoć, potem nie ma ona dobrego ujścia.

Halogeny do MK3 też mają otwory z tyłu w plastikowej osłonie i nie parują...
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez killah » 10 paź 2010, o 22:15

swatu słabo skleiłeś lampę. u mnie 0 pary
killah

Postprzez nitroo » 12 paź 2010, o 09:37

Poradziłem sobie z parowaniem. Okazało się, że źle założona była ta guma z tyłu. Osuszyłem więc lampę, dobrze założyłem gumę i już jest ok, ale moje pytanie brzmi następująco. Otóż po odparowaniu, na wewnętrznej stronie szła zostały ślady po kroplach wody, które wyschły i czy bez rozklejania lampy jestem w stanie je usunąć/wytrzeć?
nitroo

Postprzez pablomed » 12 paź 2010, o 12:54

nitroo, możesz pogmerać wacikiem na kawałku drutu spirytusem przez dziurę po żarówce. Ale nie jest wielkim problemem odkleić szkło wymyć dokładnie i założyć na silikon
pablomed
Members

Postprzez Skaktus » 13 paź 2010, o 13:41

Pogmyrać tak łatwo się nie da bo przesłona przeszkadza.

Ja bym rozkleił, wyczyścił samo szkło i składał na stary klej - porządnie go podgrzał i już, ewentualnie jak pisza na dobry klej sylikonowy, czarny i już.

Lustra nie czyść, wystarczy że przejedziesz szmatką czy czym kolwiek innym i masz już całe porysowane.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez swatu » 13 paź 2010, o 14:10

ja na dniach sie zabieam z rozklejanie i czyszczenia klosza :cwaniak:
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia strona