Mam pytanie odnosnie tego pasa przciwsłonecznego naklejanego na przednia szybe.Czy ktos to naklejał u siebie w aucie ,jak to sie nakleja tzn. w jaki sposób ominac wew. lusterko?
No chyba ze da sie nakleic od zew ,ale to raczej bez sensu....
Moderator: Moderator
swatu napisał(a):Mam pytanie odnosnie tego pasa przciwsłonecznego naklejanego na przednia szybe.Czy ktos to naklejał u siebie w aucie ,jak to sie nakleja tzn. w jaki sposób ominac wew. lusterko?
No chyba ze da sie nakleic od zew ,ale to raczej bez sensu....
ja już raz odkręciłem lusterko i przez to pękła mi szyba, więc nie polecam. Kosztowało mnie to 300zł (nowa szyba ale już z paskiem przeciwsłonecznym)marcinkoz2910 napisał(a):odkręć lusterko i idealnie wytniesz otwór nożykiem tapicerskim a lusterko jak wkręcisz przykryje minimalne niedociągnięcia
zero siły nawet dobrze nie ruszyłem. A szyba miała 16 lat i już nie była taka elastyczna poszedł pajączek. Zresztą nie ja pierwszy inny kolega tez był w zakładzie też golfem i tez z tym samym problemem. Ale ja tylko mówię po sobieSivy napisał(a):Jak ktoś robi to na siłe to kończy sie nową szybą.
ja już raz odkręciłem lusterko i przez to pękła mi szyba, więc nie polecam.
no i to jest ta różnica, że zdejmujesz na w miarę świeżej szybie a nie 16-sto letniej.radomiak napisał(a):a swoje lusterko zdejmuje co tydzien jak czyszcze auto i jakos mi jeszcze nie pekla szyba a szybe zmienialem 2 razy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 54 gości