Problem z maską w rost

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez killah » 7 paź 2009, o 15:59

mam już dość.... tak ładnie po soli maska zaszła rudą to polałem elektrolitem i chu... wszędzie gdzie był elektrolit to wyżarło rdzę do gołej blachy

Obrazek

zaraz się poddam

Cysiu_NS napisał(a):potrzebujesz sam kwas wiec jak pojedziesz na zlom i powiesz im ze potrzebujesz kwas to albo na miejscu zleja ci do jakiegos pojemnika albo sprzedadza aku w groszowych sprawach sproboj zagadac o sam kwas... albo popytaj znajomych czy nie maja starego akumulatora

ciekawe jakim cudem Tobie wychodzi rost po kwasie a mi zostaje goła blacha?
killah

Postprzez Cysiu_NS » 7 paź 2009, o 18:34

moze cos robisz zle my robilismy maske kwasem co jakis czas plukanie woda i znowu kwas po kazdym polaniu kwasem rdza znikala po wyschnieciu kazdego etapu pojawiala sie coraz mocniejsza az w koncu po paru godzinach byla cala w rdzy, jezeli zalezy ci na czasie kwas to najszybszy sposob ktory dziala bo zrobilismy tak 3 maski
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez killah » 7 paź 2009, o 20:16

Cysiu_NS napisał(a):moze cos robisz zle my robilismy maske kwasem co jakis czas plukanie woda i znowu kwas po kazdym polaniu kwasem rdza znikala po wyschnieciu kazdego etapu pojawiala sie coraz mocniejsza az w koncu po paru godzinach byla cala w rdzy, jezeli zalezy ci na czasie kwas to najszybszy sposob ktory dziala bo zrobilismy tak 3 maski

byłem właśnie zobaczyć grilla i powiem Ci że w miejscu gdzie go polałem to zaszedł rudą
jutro poleję całego i zobaczymy jak to będzie
maskę zrobię tradycyjnym sposobem
killah

Postprzez noname_conek » 8 paź 2009, o 00:52

napisze tak! stary weź sie ogarnij bo zaraz ta maske bedziesz tylko mógł na złom odać....

robiliśmy rosta i tak od razu nic nie będzie!

zrób roztwór z soli i zostaw na noc potem drugi raz i trzeci

po 3 dniach będzie coś takiego:
Obrazek

4ty dzień
Obrazek
po tygodniu już było widać ale to jeszcze nie to

dopiero po 2 tyg był konkret efekt który był przez kilka miechów taki sam
Obrazek
noname_conek
Gaduła

Postprzez killah » 8 paź 2009, o 08:30

wiem Conek trochę namieszałem