Problem z Sonarami

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Problem z Sonarami

Postprzez Yamato » 2 paź 2010, o 21:26

Mam taki problem, ze lewe swiatlo mijania swieci tak jakby cos blokowalo strumien swiatla. Swieci gdzies na okolo z 3m od auta i dalej ciemno. Prawa swieci normalnie. Mial moze ktos taki problem? Albo moze ktos podac linka do tematu z tym problemem bo nie moge znalesc.
Yamato
Czytacz

Problem z Sonarami

Postprzez swatu » 2 paź 2010, o 21:34

tak to jest z chinszczyzna :) to samo miałem tylko u mnie w 2 lampach tak sie działo ustawienie i regulacja swiatel nic nie dała.chociaz ty mozesz spróbowac, podjec pod sciane i krec tymi galkami od regulacji i zobacz czy ci sie promien swiatła zmienia.zobacz tez czy czasem soczewka nie jest uszkodzona lub przybrudzona,bo sonary lubia parowac.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Skaktus » 3 paź 2010, o 01:22

Jeśli Sonary lubią parować to chyba nie widziałeś FK... Posiadam osobiście Sonary od ponad roku i ani razu mi nie zaparowały, nie miałem z nimi żadnych problemów.

Wracając do tematu - kolego, sprawdź czy czasem nie spadła ci "prowadnica" czy jak by to nazwać - mocowanie na którym wisi soczewka z lustrem długich. Często się zdarza że przy wysyłce, wystarczy że paczką rzucą i niestety przegub kulowy wyskakuje z mocowania. Zazwyczaj spada z tej stalowej śruby po środku reflektora którą można regulować światła.

No i na koniec - to na 100% sonar ? Są w sprzedaży również Juynan czy jakoś tak - wyglądają identycznie, ale są podróbami
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez swatu » 3 paź 2010, o 09:17

Skaktus napisał(a):Posiadam osobiście Sonary od ponad roku i ani razu mi nie zaparowały, nie miałem z nimi żadnych problemów.
to zależy jak sie trafi.w moim przypadku akurat na jednej lampie byl widoczny delikatny brak kleju miedzy kloszem a obudowa lampy.Zdarza sie ze i ori H1 czy H4 tez paruja ....
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Lucas » 3 paź 2010, o 13:07

swatu napisał(a):
Skaktus napisał(a):Posiadam osobiście Sonary od ponad roku i ani razu mi nie zaparowały, nie miałem z nimi żadnych problemów.
to zależy jak sie trafi.w moim przypadku akurat na jednej lampie byl widoczny delikatny brak kleju miedzy kloszem a obudowa lampy.Zdarza sie ze i ori H1 czy H4 tez paruja ....

Dokładnie zależy jak sie trafi. Moje jak przyszły to był problem z regulacja lewej bo też swieciła 3-4 metry przed autem ale się udało w końcu i są ustawione. No i fakt, że troche parują :-/ Kumpel ma takie same i zero problemów... Ogólnie żeby sie nie denerwować lepiej ich nie kupować ;-)
Lucas
Badacz tematu

Postprzez Skaktus » 3 paź 2010, o 19:48

Mam wrażenie, że większość wybiera Junyana zamiast Sonara i to nieświadomie, nie da się praktycznie ich odróżnić.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

- - -

Powrót do Stylizacja