Przyciemnianie szyb

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Przyciemnianie szyb

Postprzez michaelCFC » 3 mar 2012, o 15:30

Witam serdecznie!

Zastanawiam się nad przyciemnieniem tylnych szyb w moim golfie... Teraz tylko mam pytanie do Was, czy serio to poprawia ogólny wygląd samochodu? Może macie jakieś spostrzeżenia/uwagi odnośnie przyciemniania szyb?! Bo u siebie tutaj jeszcze nigdy nie widziałem w golfie przyciemnionych tylko tylnych szyb i nie wiem ogólnie jak to wygląda. I na jaki odcień polecacie aby te szyby przyciemnić, najciemniejszy czy nie? Lakier mam czarna perła jak coś ;)

Pozdrawiam!

michaelCFC
michaelCFC
michaelCFC
Czytacz

Przyciemnianie szyb

Re: Przyciemnianie szyb

Postprzez K@mil » 3 mar 2012, o 15:35

michaelCFC napisał(a):Witam serdecznie!

Zastanawiam się nad przyciemnieniem tylnych szyb w moim golfie... Teraz tylko mam pytanie do Was, czy serio to poprawia ogólny wygląd samochodu? Może macie jakieś spostrzeżenia/uwagi odnośnie przyciemniania szyb?! Bo u siebie tutaj jeszcze nigdy nie widziałem w golfie przyciemnionych tylko tylnych szyb i nie wiem ogólnie jak to wygląda. I na jaki odcień polecacie aby te szyby przyciemnić, najciemniejszy czy nie? Lakier mam czarna perła jak coś ;)

Pozdrawiam!

michaelCFC

Mi sie podoba jak auto ma przyciemniane szyby przod+tyl tak w delikatny czerń ok 50% tylko jak wiadomo przodu przepisowo przyciemniac nie mozna :D

Mysle ze jak zrobic to dobra folia, nie ta najciemniejsza a np 75 to efekt moze byc ładny
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez PrzemkoXVI » 3 mar 2012, o 18:49

Ja wziąłem najgłębszą czerń jaka była - i nie żałuję tego ;-) . Przyciemnione szyby nadają uroku samochodowi i co lepsze, podczas jazdy w nocy nie musisz obawiać się, że auto za tobą będzie cię oślepiało. Link do zdjęć mojego Goferka znajdziesz w podpisie. ;-)
PrzemkoXVI
Members

Postprzez czarus21 » 3 mar 2012, o 21:28

ja tez polecam lajtowa folie miałem kiedyś w innym aucie super czarna to czasami musiałem drzwi otwierać bo nie widziałem co jest z tyłu a w golfie teraz mam nie wiem ile procent ale jest ok nie jest taka czarna jak smoła
czarus21
Badacz tematu

Postprzez dominico » 4 mar 2012, o 12:51

Z reguły są 3 rodzaje folii, 'jasna', ciemna i bardzo ciemna ;) w poprzednim moim wozie (VW Polo) miałem założoną tą ciemną i moim zdaniem jest najbardziej optymalna, widoczność jest dobra, a tir jadący za tobą Cię nie oślepi ;) co do wyglądu to też jest na plus, tak to u mnie wyglądało:
Obrazek
Nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika.
dominico
Czytacz

Postprzez Poldek » 4 mar 2012, o 14:06

MaziXVI ma racje ;) jego golfik ma nizla smołe na szybkach ;)
bardzo mi sie to podoba jak bede mial $ to u siebie tez przyciemniam ;)
wedlug mnie nadaje to pewnego uroku golfowi ;) tak wiec ja polecam
moj-golf/czerwony-mk3-1-6-t34903.html
Mój MK3 RED! Setup na 2012!
Poldek
Fanatyk

Postprzez strzeliniasty » 4 mar 2012, o 15:52

moj pierwszy golfik prosze bardzo

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

folia to 60%
strzeliniasty
Members

Postprzez Opik » 4 mar 2012, o 21:23

I przede wszystkim - mniej się nagrzewa w lecie przez to
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez GrZeChU91 » 4 mar 2012, o 21:35

Ja tez w poprzednim golfie 3d przyciemnilem szyby tylne oprocz bagaja.
Teraz mam oryginalne zielone ale tez przyciemnie wszystkie.
K@mil, a przod mozna przyciemnic ale musza miec 75% przejscia swiatla.Tak slyszalem od znajomych ktorzy zakladaja
GrZeChU91
Members

Postprzez strzeliniasty » 4 mar 2012, o 21:58

GrZeChU91, napisales

GrZeChU91 napisał(a):oryginalne zielone

one juz maja dopuszczalne 75%

jezeli auto wyposazone jest w oba lusterka wsteczne (lewe i prawe) to tylnie boczne i tylnia szybe mozesz nawet zaspawac

zabronione jest przyciemnianie przednich bocznych i przedniej czolowej (wyjatkiem jest pasek na przedniej szybie lecz nie moze on miec wiecej niz 12cm szerokosci)

niestety nastaly juz czasy ze policja zawsze ma kontakt z tzw patrolem technicznym i ekologicznym i jezeli cos jest nie tak z autkiem to kontaktuja sie z nim przyjezdzaja a niestety na pokladzie maja juz wszystko - od miernikow przepuszczalnosci swiatla, po decybelomierz i cala reszte aparatury
strzeliniasty
Members

Postprzez MTi » 4 mar 2012, o 23:50

co do przyciemniania szyb, Robil to ktoś z forum Sam ?
Operacja wg tego co czytam nie zbyt skomplikowana tyle ze problematyczna jest tylna szybę gdzie trzeba ciąć folie [ ciekaw jestem jak .. wzdłuż czy poprzek ? ] Jeżeli ktoś mógł by to opisać od A do Z byłbym wdzięczny ;)
MTi
Badacz tematu

Postprzez strzeliniasty » 5 mar 2012, o 00:21

MTi, odloz kasiurke i oddaj auto profesionalistom

sam robisz ryzyko ze zmarnujesz folie i swoj czas i czasem wychodzi to drozej niz oddanie auta do specjalistycznego zakladu
strzeliniasty
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Stylizacja