Witam chciałabym przyciemnić szyby od strony pasażera tylne i tylną szybę ale na opakowaniu od foli jest napisane, że nie można przyciemniać tylnej szyby jeżeli ma podgrzewanie elektryczne szyby. I stąd moje pytanie czy mogę ją spokojnie przyciemnić czy nie?
niby jak się folie naklej to podgrzewanie przestaje działać ale jak będziesz miała tył ciemny to i tak trochę tej pary nie przeszkodzi w jeździe bo sama czarna szyba jest uciążliwa jak się cofa w słabo oświetlonym miejscu
albo jak ktos nieudolnie bedzie to robil to moze przerwac linie... ja mam przyciemnione szyby juz 5 lat i podgrzewanie dziala i z szyba sie nic nie dzieje w kazdym aucie dotad mialem ciemne szyby z tylu i zawsze podgrzewanie dzialalo i nic sie z nim nie dzialo..
i bardzo dobrze bo smoła na szybach fajnie wygląda ale w praktyce nie jest za specjalna a co do klejenia foli powodzenia z tylna szyba i weź kogoś do pomocy bo na pewno się przyda
Ja odradzam oklejać tylna szybę jak się używa podgrzewania.
Oklejałem szybę z 3d i jak się dłużej używało podgrzewania to się pomarszczyła i podoklejała. Po drugie można mieć problem z nadgorliwą policją bo na tylne przyciemnione szyby trzeba mieć homologacje.