przyciemnienie szyb

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez haasiu@o2.pl » 8 lis 2009, o 09:10

Legionista napisał(a):Jeśli juz ktos decyduje sie na ciemne szyby - to tylko Wszyskie jednakowo - jasno ciemna folia ... Wyglada to pieknie, a nie jak kilka szyb czarne jak noc, a inne normalne albo jedne czarniejsze od drugich - wyglad ochyda

-Potwierdzam tylko i wyłącznie jeden kolor foli na aucie wygląda fajnie!
-Poszły mi 2 rolki ale kupiłem 3 na wszelki wypadek jak bym coś zepsuł:) też lepiej zakup rolkę więcej ! :-)
haasiu@o2.pl
Czytacz

Postprzez Basior1997 » 8 lis 2009, o 21:56

a ile moza maksymalnie przyciemnic szyby przednie???
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Basior1997
Members

Postprzez haasiu@o2.pl » 8 lis 2009, o 21:59

wiesz co przednich wcale nie można !ale ryzyk fizyk na razie mam farta:)
haasiu@o2.pl
Czytacz

Postprzez LAPI » 26 lis 2009, o 22:53

według przepisów to z przodu można przyciemnić na 30% tylko.ja u siebie tak mam przód na 30 a tył na 100 i tylko 1 gliniarz się czepił jak powiedziałem mu jak brzmi przepis to kazał mi tylko w balonik dmuchać he he zresztą nie wszyscy mogą na miejscu sprawdzić jaka masz folie wystarczy ze masz atest i to jakaś firma zakładała wtedy się już nie czepiają. :super:
LAPI
Czytacz

Postprzez v1rooz » 27 lis 2009, o 06:32

z ta folia nie jest tak prosto jak sobie czlowiek mysli. nawet jesli masz atest moga ci strzelic 500 i dowod zabrac, zalezy co im nie pod pasuje.
Ja mialem z przodu czarne zreszta mozna zobaczyc w temacie dosyc mocno przyciemnione, i jednak zrezygnowalem w nocy nic nie widac i problemy z psiskami ;) Ładnie to to wyglada na max czarnucha tak jak moja koncepcja ale nie.
v1rooz
Members

Postprzez wls91 » 29 lis 2009, o 21:18

A ja mam pytanko do tego. Właśnie chciałem przyciemnić moje szyby na 45%, tylko jak patrzy się przez nie w nocy? W jednym samochodzie miałem 50% i troche słabo było widać, tzn pewnie bym się przyzwyczaił ;p Bo chce zrobić wszystkie równo i mniej nie powinno być ;p
Duża różnica będzie widoczna jak przód będzie 40% lub 35% a tył 45%?
wls91
Berbeć

Re: przyciemnienie szyb

Postprzez MTuner » 30 lis 2009, o 12:23

paszczak1hdw napisał(a):Nie mam pomysłu co do przyciemnienia szyb, bo mam lakier ciemną śliwkę i czy resztę szyb przyciemnić na czarny czy może na jakiś podobny odcień co do lakieru... czy już ktoś ma to za sobą i mogę podesłać fotki jak to wygląda żeby nie być stratny ?

Jesli ja bym przyciemnial to trzymal bym sie smaku przyciemniania i staralbym sie aby to nie wyszla trumna bo ciemna sliwka z czarnymi szybami to karawan sadze. Ja jestem zwolennikiem przyciemniania ale piecowego choc ja mam wszystkie szybki jasniutkie. Ja bym ci radzil jak juz myslisz o folii to lekko 30% wszystkie a bedzie gitara bo w calosci szybki oddaja to co oddawac powinny a i w mocnym sloncu zrobia sie napewna czarne heh. Ok do sedna ja proponuje jekki ciemny braz do twojej sliwki to bedzie naprawde wspolgrac a jak ci nie pasi to jest jeszcze lustro weneckie ale to akurat trzeba naprawde ladnie zrobic bo z pecherzykami to nie mile widziane jest a efekt po tym jest kozacki do twojej sliwki ewentualnie pod kolor nadwozia ale pamietaj bez przesady bo wtedy kolor bedzie bardzo widoczny a szyby nie powinny byc intynsywniejsze niz nadwozie. Taki masz kolorek golfika ze trudno cos dobrac ale kategorycznie nie przyciemniaj na maxa bo bedzie kaszanka 30% styknie czrnej lub jak proponowalem ciemnej brazowej. MTuner
Jeśli zobaczysz mnie we wstecznym lusterku to nie próbuj wciskać gazu... ja już to zrobiłem!!!

moj-golf/mtuner-reaktywacja-vr6-t5834.html
MTuner
Badacz tematu

Postprzez v1rooz » 30 lis 2009, o 18:11

wls91 napisał(a):A ja mam pytanko do tego. Właśnie chciałem przyciemnić moje szyby na 45%, tylko jak patrzy się przez nie w nocy? W jednym samochodzie miałem 50% i troche słabo było widać, tzn pewnie bym się przyzwyczaił ;p Bo chce zrobić wszystkie równo i mniej nie powinno być ;p
Duża różnica będzie widoczna jak przód będzie 40% lub 35% a tył 45%?

Ja ci powiem tyle widoczonosc bez komentarze. w nocy nic nie widac praktycznie ma to swoj urok ale tak jak pisalem wyzej.
v1rooz
Members

Postprzez SotoM » 2 gru 2009, o 19:42

z tego co ja wiem- boki tył i tylna mogą być nawet zaspawane - wazne zeby było prawe lusterko.
co do przodu - ma być 75% przejzystości.
ja u siebie boczne mam najciemniejszą folię,tylna w klapie 50.
przód przyciemniłem 25%. wjechałem na SKP na pomiar przejżystości światła. przekroczyło 5%...nie mozna...
Mój były SotoMoVWóz